31. 5. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký prezident Barack Obama prerušil včera pravidelný brífing a oznámil odstúpenie hovorcu Bieleho domu Jaya Carneyho. Na jeho miesto vzápätí vymenoval Carneyho doterajšieho zástupcu Josha Earnesta. Informovala o tom agentúra Reuters.
Obama povedal, že mu Carney a jeho rady budú chýbať. Earnesta zároveň označil za "priameho človeka a skvelého chlapíka", ktorý je súčasťou jeho tímu od čias, keď sa po prvý raz uchádzal o úrad prezidenta Spojených štátov.


Novinár ukrajinského pôvodu, ktorý tento týždeň v Los Angeles fyzicky napadol amerického herca Brada Pitta, dostal súdny zákaz približovať sa k hercovi do vzdialenosti 500 yardov.
Súd 25-ročnému Ukrajincovi Vitalijovi Seďukovi zakázal aj priblížiť sa ku komplexu LA Live, kde novinár už vlani narušil odovzdávanie cien Grammy.
Seďuk pracoval pre ukrajinskú televíziu 1+1, ktorá ho však pred troma týždňami prepustila - predchádzal tomu incident na filmovom festivale v Cannes, keď sa novinár snažil ukryť pod šaty herečky Americy Ferrery.
K incidentu s Pittom došlo v stredu pred premiérou hollywoodskeho filmu Maleficent (Vládkyňa zla). Podľa očitých svedkov Seďuk vybehol z priestoru vyhradeného pre fanúšikov, preskočil zátarasy, bežal k hercovi a kým ho nepremohli ochrankári, stihol ho udrieť do tváre. Pitt nebol zranený a zakrátko pokračoval v rozdávaní autogramov.
Útočníka ihneď zatkli a vzali do vyšetrovacej väzby. Jeho obhajca Anthony Willoughby po vynesení rozsudku uviedol, že po roku očakáva jeho zrušenie za dobré správanie.
Seďuk sa stal známym svojou záľubou vo vykoľajovaní hviezd šoubiznisu: v roku 2011 na otvorení benátskeho filmového festivalu venoval kyticu hortenzií speváčke Madonne, ktorá sa vzápätí priznala, že kvety nemá rada. V roku 2012 na filmovom festivale v Moskve pobozkal Willa Smitha, ktorý mu vzápätí vylepil facku, vlani vybehol na pódium, keď si speváčka Adele preberala cenu Grammy, a vo februári si zaboril tvár do rozkroku Leonarda DiCapria.

Copyright © TASR 2014