25. 8. 2014

MTV Video Music Awards

MTV Video Music Awards

- Nočné udeľovanie MTV Video Music Awards ovládla americká speváčka Beyoncé. Tridsaťdvaročnú rodáčku z Houstonu v Texase nominovali v ôsmich kategóriách, pričom uspieť sa jej podarilo v troch. V kategórii Najlepšia spolupráca zvíťazila s videom ku skladbe Drunk In Love, na ktorej spolupracovala s manželom, rapperom Jay Z, a jej videoklip k piesni Pretty Hurts ocenili v kategóriách Najlepší videoklip s posolstvom a Najlepšia kamera. Okrem toho si prevzala aj Michael Jackson Video Vanguard Award za prínos televízii MTV. Cenu jej odovzdal Jay Z spolu s dcérkou Blue Ivy Carter. "Nemám slov. Som taká vďačná," povedala dojatá Beyoncé, ktorá sa počas šou predstavila aj zhruba 15-minútovým minikoncertom.
Sošku Muža na mesiaci za najlepší videoklip získala Miley Cyrus a jej Wrecking Ball. Ocenenie si však neprevzala osobne, ale poslala poň mladého bezdomovca Jesseho, ktorého sledovala z hľadiska. Za najlepší videoklip interpretky vyhlásili Dark Horse od Katy Perry a Juicyho J, v mužskej kategórii zas Sing od Eda Sheerana a Pharrella Williamsa. Najlepším popovým videoklipom je Problem Ariany Grande a Iggy Azaley. V kategórii Najlepší hip-hopový videoklip bodovali Drake a Majid Jordan s nahrávkou Hold On (We’re Going Home) a za Najlepší rockový videoklip označili Royals novozélandskej hudobníčky Lorde. V dodatočne vyhlásenej kategórii s názvom Najlepšie lyric video zvíťazila austrálska formácia 5 Seconds Of Summer.
Počas slávnostného večera predviedli očakávané vystúpenia viaceré hviezdy. So skladbou Bang Bang sa predstavili Ariana Grande, Nicki Minaj a Jessie J, pričom prvé dve menované zaspievali aj samostatne. Obe speváčky sa na spoločné vystúpenie prezliekli do nových kostýmov, s čím však mala Minaj menšie problémy. Pre nedostatok času jej totiž nestihli poriadne zapnúť zips na čiernom komplete, ten sa počas vystúpenia rozopol, vďaka čomu odhalila viac ako pôvodne chcela a šaty si až do konca pridržiavala rukami. Počas piatkového nácviku jej vystúpenia sa tiež zranila jedna z tanečníc, keď ju uhryzol had, ktorý mal byť súčasťou predstavenia. Medzi ďalšími účinkujúcimi nechýbali napríklad Taylor Swift, Sam Smith, Usher, 5 Seconds Of Summer, Iggy Azalea s Ritou Orou či Maroon 5.

Prehľad víťazov a víťaziek 2014 MTV Video Music Awards

Najlepší videoklip: Miley Cyrus - Wrecking Ball
Najlepší popový videoklip: Ariana Grande ft. Iggy Azalea - Problem
Najlepší hip-hopový videoklip: Drake ft. Majid Jordan - Hold On (We’re Going Home)
Najlepší rockový videoklip: Lorde - Royals
Najlepší videoklip interpreta: Ed Sheeran ft. Pharrell Williams - Sing
Najlepší videoklip interpretky: Katy Perry ft. Juicy J - Dark Horse
Najlepšia spolupráca: Beyoncé ft. Jay Z - Drunk In Love
Interpret, ktorého sa oplatí sledovať: Fifth Harmony - Miss Movin’ On
Najlepší videoklip s posolstvom: Beyoncé - Pretty Hurts
Najlepšia výprava: Arcade Fire - Reflektor
Najlepšia choreografia: Sia - Chandelier
MTV Clubland Award: Zedd ft. Hayley Williams - Stay the Night
Najlepšia kamera: Beyoncé - Pretty Hurts
Najlepšia réžia: DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What
Najlepší strih: Eminem - Rap God
Najlepšie vizuálne efekty: OK Go - The Writing’s On The Wall
Najlepšie Lyric Video: 5 Seconds Of Summer - Don't Stop

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.