6. 9. 2014

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Jednou z noviniek jesennej programovej štruktúry RTVS je televízna talkshow Neskoro večer. Moderátorom a scenáristom nového programu je zabávač, herec, režisér a spevák Peter Marcin. "Budeme ju vysielať každú sobotu po osvedčených formátoch Pošta pre teba a Katkine tajomstvá," uviedol riaditeľ sekcie programových služieb RTVS Tibor Búza k novému zábavnému formátu, ktorý sa na obrazovky verejnoprávnej Jednotky dostane zhruba v čase o 21.50 h.
K televíznej večernej novinke ďalej pre TASR povedal, že je postavená veľmi zaujímavo. "Otvorene, nechali sme sa inšpirovať existujúcimi formátmi v Spojených štátoch amerických, ideme skôr tou láskavou cestou," doplnil s tým, že nový program nemožno porovnávať s divácky sledovanou českou televíznou šou herca, moderátora a publicistu Jana Krausa. "Nič proti pánovi Krausovi, ktorý je veľmi fajn a veľmi dobrý, ale Kraus je nemilosrdný, ironický, sarkastický. My chceme ísť skôr cestou pána Šípa, to znamená byť k hosťom milí, príjemní, vtipní a vytiahnuť z nich to pozitívne a zabaviť," vysvetlil Tibor Búza. Podľa neho z Petra Marcina nebude slovenský Jan Kraus. "On na to nemá povahu," uzavrel.
V avíze na program verejnoprávny vysielateľ uvádza, že moderátor novej šou si v každej časti pozve troch hostí, s ktorými bude preberať rôzne témy. Súčasťou programu má byť aj živá hudba.
Premiérové vydanie talkshow Petra Marcina Neskoro večer si diváci môžu pozrieť dnes 6. septembra. Hosťami prvej časti budú Marián Gáborík a Ivana Surovcová.

Copyright © TASR 2014