17. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká spoločnosť Google Inc, ktorá podniká v oblasti vyhľadávania na internete, za júl až september vykázala tržby v objeme 16,52 mld. USD. Išlo o ich medziročný rast, keďže v rovnakom období minulého roka boli na úrovni 13,75 mld. USD. Výška tržieb spoločnosti za tretí štvrťrok bola trochu nižšia, ako očakával trh. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, predpokladali, že tržby firmy budú vo výške 16,57 mld. USD.
Spoločnosť Google Inc v treťom štvrťroku výrazne zvýšila svoje výdavky. Počas júla až septembra zvýšila počet svojich zamestnancov o približne 3 tisíc. Tempo rastu príjmov spoločnosti z reklamy sa však spomalilo, hoci sa mierne zvýšili ceny reklamy. Hodnota akcií Google na túto správu reagovala poklesom. Vo štvrtok po uzatvorení riadneho obchodovania cena akcií Google oslabila o 2,7 % na úroveň 510,11 USD za kus.






Úradujúca brazílska prezidentka Dilma Rousseffová si ku koncu štvrtkovej televíznej debaty s opozičným kandidátom Aéciom Nevesom musela sadnúť, keďže podľa vlastných slov "pocítila nevoľnosť". Debata trvajúca 90 minút bola tvrdá a prezidentskí kandidáti sa vzájomne obviňovali z klamstiev a podvodov. Počas následných otázok novinárov si Roussefová vyžiadala prestávku na oddych. Rousseffová, víťazka prvého kola volieb, má podľa medializovaných informácií zdravotné problémy.
V roku 2009 informovala verejnosť, že jej diagnostikovali rakovinu. Chorobu sa jej však podarilo prekonať.
Súboj o brazílske prezidentské kreslo bude podľa prieskumov verejnej mienky veľmi tesný. Neves má podľa posledných prieskumov dvojpercentný náskok, približne päť percent voličov je však nerozhodnutých. Druhé kolo sa uskutoční v nedeľu 26. októbra. Rousseffová vyhrala prvé kolo volieb s takmer 42 percentami hlasov, jej súper získal 34-percentnú podporu. Na voľbách sa pod hrozbou pokuty museli zúčastniť všetci obyvatelia od 18 do 70 rokov, pričom pre 16- a 17-ročných bola účasť dobrovoľná.

Americká herečka Alexandra Breckenridge, ktorá sa v rokoch 2011 - 2013 predstavila v seriáli American Horror Story (2011), si zahrá v televíznom projekte Walking Dead (2010). Tridsaťdvaročná rodáčka z Bridgeportu by sa mala ukázať v niekoľkých epizódach piatej série, ktorú začala televízia AMC vysielať 12. októbra. Stvárniť by mala atraktívnu, silnú, inteligentnú a výrečnú umelkyňu a matku Samanthu, ktorá však má aj svoje slabé miesta.
Walking Dead vzniká podľa rovnomenného komiksu Roberta Kirkmana. Tvorcovia projektu spočiatku často používajú falošné mená postáv, aby divákov a diváčky držali v napätí. Podľa portálu Deadline je preto možné, že hrdinka, ktorú stvárni Breckenridge, sa napokon bude volať inak.
Seriál sa zameriava na následky apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie. V centre príbehu je skupina jednotlivcov, ktorí nešťastie prežili. Na čele s bývalým policajným dôstojníkom Rickom Grimesom cestujú naprieč USA a hľadajú si nový domov, v ktorom by ich neohrozovali zombie. Čím je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek. Spomínaného Ricka Grimesa stvárňuje Andrew Lincoln. Okrem neho v seriáli účinkujú napríklad aj Steven Yeun, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan či Emily Kinney. V piatej sérii okrem Breckenridge fanúšikovia a fanúšičky uvidia aj Andrewa J. Westa, Alannu Masterson, Christianu Serratos alebo Tylera Jamesa Williamsa.
Alexandra Hetherington "Alex" Breckenridge je známa napríklad ako Willa McPherson z televízneho projektu Dirt (2007 - 2008) alebo Abby Cassidy zo seriálu Zmena je život (2010 - 2011). V roku 2011 sa objavila v niekoľkých epizódach True Blood: Pravá krv (2008 - 2014). Svoj hlas prepožičala viacerým postavičkám v animovanom seriáli Griffinovci (1999). Zahrala si aj v komédiách Nenapraviteľný klamár (2002) alebo Super náhradník (2006).

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Spoločnosť Warner Bros. predstavila na konferencii pre investorov podrobné informácie o svojich strategických plánoch
Medzi hlavné oblasti záujmu patrí celkové rozšírenie filmovej a televíznej produkcie, globálne franšízy, produkcia pre káblové televízie a predplatné stanice, rozšírenie programov pre deti a medzinárodná expanzia
Spoločnosť potvrdila tri filmy o „Fantastických zveroch,” desať zábavných DC filmov a tri filmy “LEGO”
Predseda a generálny riaditeľ spoločnosti Warner Bros., Kevin Tsujihara, dnes na stretnutí investorov Time Warner predstavil agresívnu stratégiu pre programy, ktorou chce dosiahnuť, aby štúdiu zvýšilo svoje zisky a zároveň „zdvojnásobilo existujúce programy, pracovalo s najtalentovanejšími ľuďmi a zachovalo si kultúru, ktorá robí štúdio Warner Bros. takým výnimočným.“
„Dopyt po vysoko kvalitných filmoch rastie veľmi rýchlo v Spojených štátoch amerických i vo svete – keďže nové technológie vytvorili nové platformy a milióny nových zákazníkov s prístupom na tieto platformy,“ povedal Tsujihara. „Táto príležitosť je obrovská, a žiadne iné štúdio nie je v lepšej pozícii ju využiť ako Warner Bros.“
Počas prezentácie Tsujihara predstavil odvážny plán pre rozšírenie najširšej ponuky pre uvádzanie v kinách na základoch najväčších a najdôležitejších globálnych franšíz. Štúdio Warner Bros. Pictures uvedie počas nasledujúcich štyroch rokov do kín tri filmy pod značkou LEGO a nadviaže tak na obrovský úspech tohtoročného filmu „Lego Príbeh“ (tržby dosiahli 468 miliónov amerických dolárov). Najprv to bude film „Ninjago“ v roku 2016, ktorý bude režírovať Charlie Bean v produkcii Dana Lina, Roya Lee, Phila Lorda a Chrisa Millera. Batman sa opäť vráti vo filme „LEGO Batman Movie” v roku 2017, ktorý bude režírovať Chris McKay. Pokračovanie „LEGO Príbeh 2” bude mať premiéru v roku 2018.
Štúdio uvedie v rokoch 2016, 2018 a 2020 do kín tri filmy podľa pôvodnom diele a prvom scenári úspešnej spisovateľky J.K. Rowlingovej „Fantastické zvery a ich výskyt. Film bude nadväzovať na preslávený čarodejnícky svet a hlavnými postavami budú magické tvory a osoby inšpirované učebnicou z Rokfortu a jej fiktívnym autorom, Newtom Scamanderom. Film „Fantastické zvery” bude režírovať David Yates, ktorý bol aj režisérom posledných štyroch filmov o Harrym Potterovi a pri natáčaní sa zíde pôvodný tím v zložení David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves a Lionel Wigram.
V období od 2016 do 2020 uvedie štúdio Warner Bros. Pictures a New Line Cinema v rámci rozsiahlej expanzie svojich zábavných programov pod značkou DC Entertainment sériu aspoň 10 filmov — ako aj samostatných filmov o Batmanovi a Supermanovi — ktorá rozšíri tento svet obľúbených hrdinov:
• „Batman versus Superman: Dawn of Justice,” v réžii Zacka Snydera (2016) • „Suicide Squad,“ v réžii Davida Ayera (2016) • „Wonder Woman,“ v hlavnej úlohe Gal Gadot (2017) • „Justice League Part One,“ v réžii Zacka Snydera a s Benom Affleckom, Henrym Cavillom a Amy Adams opäť v hlavných úlohách (2017) • „The Flash,“ v hlavnej úlohe Ezra Miller (2018) • „Aquaman,“ v hlavnej úlohe Jason Momoa (2018) • „Shazam“ (2019) • „Justice League Part Two,“ v réžii Zacka Snydera (2019) • „Cyborg,“ v hlavnej úlohe Ray Fisher (2020) • “Green Lantern” (2020)
V oblasti televíznych programov je skupina Warner Bros. Television Group nespochybniteľnou jednotkou a piatim vysielacím kanálom poskytuje 32 programov a viac ako 60 seriálov ponúka prostredníctvom sietí, káblových staníc, v oblasti programov vysielaných v rámci syndikátov už pri premiére a kreslených filmov. Skupina WBTVG bude túto svoju vedúcu pozíciu vo viacerých oblastiach ďalej rozširovať, vrátane káblovej televízie, predplatených staníc a detských kanálov, rovnako ako aj svoje činnosti v oblasti videa na vyžiadanie (SVOD), ktoré inšpirovali mnohé ďalšie spoločnosti, produkcie medzinárodnej televíznej tvorby a predaja rôznych formátov.
Medzi programy štúdia patria najúspešnejšie zábavné seriály na televíznych staniciach ako „Teória veľkého tresku“ a najlepší improvizovaný seriál „The Voice“, ako aj obľúbené seriály „Arrow“, „The Flash“, „Gotham“, „The Middle“, „Mom“, „Pretty Little Liars“, „The Vampire Diaries“, licencovaný formát „The Bachelor“, „The Ellen DeGeneres Show“ a mnoho ďalších.
Podľa Turnera patria medzi dve z troch najlepších seriálov, ktoré boli v roku 2014 vysielané na všetkých základných kanáloch, „Rizzoli & Isles“ od Warner Horizon Television a „Major Crimes“ od Warner Bros. Television. Tieto sú zároveň dvoma najúspešnejšími seriálmi na TNT. Štúdio má pre TNT naplánovaných už celý rad ďalších projektov, medzi ktorými sa objaví aj pôvodný dramatický seriál odohrávajúci sa v nepredvídateľnom svete na Floride počas obchodovania s kokaínom v 70. rokoch od Jerryho Bruckheimera, Michaela Baya a Michelle Ashfordovej. Pripravuje sa aj film „Titans“, pod taktovkou Akiva Goldsmana, ktorý získal za svoju prácu Oscara, a Marca Haimesa, pričom hlavnými hrdinami budú postavičky z DC Comics.
Stanica HBO toto leto začala vysielať seriál „The Leftovers“, ktorý si od kritikov získal veľké uznanie a taktiež bol prvou zákazkou spoločnosti WBTV pre predplatenú televíznu spoločnosť, a plánuje jej druhú sériu. Spoločnosť WBTV taktiež produkovala film „Westworld“, od výkonných producentov J.J. Abramsa, Jonathana Nolana, Jerryho Weintrauba a Lisy Joy, v hlavných úlohách so Sirom Anthonym Hopkinsom, Edom Harrisom a Evan Rachel Wood a pripravuje celý rad ďalších projektov.
Spoločnosť Warner Bros. Animation pripravuje nový seriál založený na kultových postavičkách, akými bude pripravovaný „Be Cool Scooby-Doo!“ a „The Tom and Jerry Show.” Šou spoločnosti WBA’s „Teen Titans Go!“ je momentálne na prvom mieste na všetkých detských kanáloch vo svojom vysielacom čase.
V Spojených štátoch amerických a Kanade udelila úplne po prvý krát spoločnosť Warner Bros. Worldwide Television Distribution licenciu spoločnosti Netflix na exkluzívne práva pre video na požiadanie (SVOD) pre jeden z najúspešnejších televíznych seriálov spoločnosti WBWTD „Priatelia“. Členovia Netflixu budú tak mať od 1. januára 2015 prístup ku všetkým 236 epizódam tohto seriálu, ktorý je naďalej obrovským úspechom na káblových staniciach (Nick at Nite a TBS) a v syndikovanom vysielaní.
V Spojených štátoch amerických predala spoločnosť Worldwide Television Distribution spoločnosti Netflix aj práva na vysielanie videa na požiadanie úspešného seriálu Warner Bros. Television „Person of Interest“. Prvé tri série, ktoré momentálne stále bežia na CBS, budú predplatiteľom dostupné na jeseň roku 2015, v rovnakom čase, kedy sa tento seriál začne vysielať na mimo siete na stanici WGN America.
Tieto dve dohody sú len najnovším príkladom toho, že úspešné seriály štúdia dokážu aj desiatky rokov po svojom pôvodnom odvysielaní zarábať. Celková hodnota knižnice spoločnosti Warner Bros. sa vďaka spoločnosti WBTVG od roku 1999 neustále zvyšuje, keďže odvtedy vytvorili a vyprodukovali 20 seriálov, ktoré majú viac ako 100 epizód, alebo tento počet dosiahnu v sezóne 2014/2015.
„Všetkých v spoločnosti Warner Bros. nás spája snaha nielen vytvárať celosvetovo najúspešnejšie zábavné programy, ale aj prekonať naše finančné ciele,“ povedal Tsujihara. „V tejto spoločnosti som už viac ako 20 rokov, ale nepamätám sa, kedy som mal takú dôveru v budúcnosť, ako teraz. Zaviazali sme sa udržať a rozšíriť toto úžasné posolstvo spoločnosti Warner Bros., ktoré je celosvetovou jednotkou a najkultovejším a najziskovejším štúdiom.”

Copyright © TASR 2014