14. 10. 2014

Penta vstupuje do Petit Pressu

Penta vstupuje do Petit Pressu


Polovičným vlastníkom vo vydavateľstve Petit Press sa definitívne stane spoločnosť Namav, ktorá je dcérskou firmou tlačovej agentúry Sita. Za celou finančnou transakciou by podľa mediálnych vyjadrení mala byť finančná skupina Penta. Informáciu priniesli portály Stratégie.sk, Mediálne.trend.sk a blog novinárky Mirky Kernovej O médiách.com.
Svoj 50-percentný podiel v Petit Presse predala nemecká spoločnosť Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft. Druhá polovica by mala ostať u pôvodného majiteľa - v rukách Prvej slovenskej investičnej skupiny (PSIS) Petra Vajdu.
Zmena vlastníckych pomerov prinesie zmenu v denníku Sme, ktorý vydavateľstvo vydáva. Šéfredaktor denníka Matúš Kostolný a jeho štyria zástupcovia na internete oznámili, že v denníku končia a zakladajú nový nezávislý denník.
Nemecký spoluvlastník Petit Pressu sa so Sitou a finančnou skupinou Penta dohodol už koncom augusta. Odvtedy plynula 30-dňová lehota, počas ktorej sa druhý akcionár mohol rozhodnúť, či ponuku dorovná. Táto lehota uplynula 9. októbra, pričom PSIS si podľa informácie Mediálne.trend.sk chcela uplatniť iba menší podiel do 10 percent. Nemci na návrh zrejme nereagovali a postupujú podľa zmluvy uzatvorenej s dcérskou spoločnosťou Sity a finančnou skupinou Penta v pozadí.

Copyright © TASR 2014