9. 4. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


 
Prehľad o študentskom dianí a podstatné informácie zo školstva sa snaží prinášať študentský internetový portál Pindex.sk. TASR o tom informoval jeho spoluzakladateľ Juraj Švancár.
      Kvalita a úroveň vzdelávania závisia podľa neho od otvorenej komunikácie medzi študentmi a pedagógmi. „Záleží nám na postupnom vylepšovaní školského procesu a rovnako aj študentského života. Preto sme prišli s nápadom vytvoriť slobodný priestor pre študentov aj pre učiteľov a absolventov. V minulosti mohli vyjadriť názor iba na učiteľov, aktuálne môžu študenti a absolventi hodnotiť aj internáty, nakoľko sme funkcionalitu portálu rozšírili v novej verzii,“ priblížil Švancár.
      Podotkol, že informácie o konkrétnej univerzite, fakulte či pedagógovi sa verejnosť môže dozvedieť priamo od tých, ktorí danú školu navštevujú. „Internetový portál Pindex.sk spolu s jeho sesterskou verziou Pindex.cz ponúka možnosť hodnotiť školský systém na Slovensku i v Českej republike. Hodnotenie sa uskutočňuje priradením známky od A po Fx na základe troch atribútov: prístup, odbornosť, prejav. Vyjadriť názor môžu zaregistrovaní užívatelia aj slovne. V prípade záujmu portál ponúka možnosť zostať v anonymite, keďže poniektorí študenti si nemôžu dovoliť hodnotiť učiteľa otvorene,“ uviedol spoluzakladateľ portálu.
      Doplnil, že návštevníci portálu na ňom nájdu príspevky zo života, ale aj rady a tipy, ktoré môžu pri štúdiu efektívne využiť. „Nachádzajú sa v sekcii Atrium, do ktorej môžu prispievať aj samotní študenti a učitelia. Novinkou je sekcia Pracovné ponuky. Aktuálne nás už oslovili viaceré firmy s cieľom zverejňovať u nás ponuky výhradne pre študentov a absolventov. Chceme vybudovať priestor, kde si mladí ľudia budú môcť popri štúdiu prilepšiť,“ dodal Švancár.
      Portál Pindex založili Juraj Švancár a Marian Kišac v roku 2012. Aktuálne evidujú takmer 4500 zaregistrovaných užívateľov, pričom postupne chcú ponúkať ďalšie služby.


 Copyright © TASR 2015