12. 8. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Deti a mládež z Košíc zažijú tento týždeň, ako vyzerá práca moderátora, animátora, budú pracovať s hudbou či kamerou počas 7. ročníka prímestského tábora Miniškola mladých moderátorov. Výsledkom snahy dvoch desiatok žiakov košických základných a stredných škôl bude magazín, ktorý napíšu, načítajú, ozvučia a zostrihajú.
„Aj toto leto sa venujeme výchove našich nasledovníkov, budúcich novinárov. Chceme ich naučiť vystupovať pred verejnosťou, hovoriť bez trémy, spisovne, so zodpovedajúcou argumentáciou aj rečou tela," priblížila Katarína Čižmáriková, predsedníčka Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) Košice. Dodala, že ich snahou je, aby pod vedením skúsených pracovníkov médií mohli zastúpiť všetky profesie potrebné pri výrobe kultúrneho magazínu, ktorý bude finálnym produktom tohto ročníka letného prímestského tábora.
Počas posledných troch rokov nahrávali účastníci táborov CD s ukážkami diel spisovateľov pre nevidiacich kamarátov, tentoraz vyhovejú žiadosti detí o televíznu tvorbu. „V tomto tropickom týždni chceme pri tom v maximálnej možnej miere využiť priestory pod stromami v areáli Kasární/Kulturparku na nahratie ankiet a natočenie zahlásení jednotlivých príspevkov," doplnila Čižmáriková. Do prírody sa prázdninujúci školáci dostanú aj počas dvojdňového výletu do Starej Ľubovne, zastavia sa pri pestovateľovi liečivých rastlín v Plavnici, zájdu aj do Novoľubovnianskych kúpeľov.
Tábor organizujú v priestoroch košických Kasárňach/Kulturparku RO SSN Košice, TADAM – Tlačová agentúra detí a mládeže a K13 - Košické kultúrne centrá.

Copyright © TASR 2015