15. 8. 2015

ÚV SR: Denník SME by sa na Gorilu mal pýtať svojho majiteľa

ÚV SR: 
Denník SME by sa na Gorilu mal pýtať svojho majiteľa


Pravdepodobne z frustrácie z radu pozitívnych správ o najrýchlejšom raste ekonomiky Slovenska v eurozóne, megainvestícii Jaguar Land Rover a vládnych opatreniach pre ľudí oživuje dnes denník SME obľúbenú opozičnú konštrukciu o spojení predsedu vlády SR s kauzou Gorila.
Článok "Fico opäť kľučkuje okolo Gorily. Nepovedal, či bol v byte" nie je ničím iným, ako úpornou a už dlhodobou snahou opozičných médií, spojiť za každú cenu predsedu vlády a SMER-SD s údajným spisom Gorila napriek tomu, že každému kto spis čítal, je nad slnko jasné, že táto sa týka privatizácie počas druhej vlády M. Dzurindu a korupčných praktík s ňou spojených.
V tejto súvislosti je však najpozoruhodnejšie to, že denník SME sa pýta na dané udalosti práve predsedu vlády, keď tým najjednoduchším spôsobom by bolo, spýtať sa svojho vlastníka a zamestnávateľa, J. Haščáka, ktorý hral v spise Gorila hlavnú úlohu.
Vzhľadom na fakt, že vyšetrovanie prípadu Gorila je plne v rukách špeciálnej prokuratúry, do ktorej práce premiér ani minister vnútra zo zákona nemôže zasahovať, čo denník SME samozrejme veľmi dobre vie, svedčí dnešný článok SME skôr o snahe za každú cenu škandalizovať premiéra ničím nepodloženou konštrukciou, ako o serióznej žurnalistickej investigatíve.

Tlačový odbor Úradu vlády SR