13. 8. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Policajný vyšetrovateľ ešte v stredu večer vrátil server firme manželky lídra OĽaNO Igora Matoviča regionPRESS, ktorej ho v stredu zobral. „Verejný tlak zabral, lebo policajný vyšetrovateľ v stredu večer doniesol osobne server. Žiaľ nedoniesol ďalšie dva hard disky, na ktorých sú podklady na výpočet miezd zamestnancov, takže ľudia nebudú mať načas výplaty. Tie prisľúbil, že donesie do piatku,“ povedal dnes novinárom Matovič, podľa ktorého z týchto hard diskov si mala polícia skopírovať účtovníctvo, čo môže trvať tak 15 minút. Vyšetrovateľ však tvrdil, že mu to bude trvať tri dni.
Polícia v stredu ráno navštívila sídlo firmy manželky poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča regionPRESS na Študentskej ulici v Trnave. Razia údajne súvisela s kauzou nahrávky so šéfom Siete Radoslavom Procházkom. Išlo o policajtov z Národnej kriminálnej agentúry, ktorí si prišli po účtovné doklady, ktoré im spoločnosť odmietla vydať. Majiteľka spoločnosti Pavlína Matovičová nebola vo firme prítomná, rovnako ani konateľ Radoslav Gloznek, ktorý je na dovolenke v zahraničí. Igor Matovič svoj podiel v spoločnosti pred vstupom do politiky previedol na manželku, k vydavateľstvu schránkových regionálnych novín sa však hlási a hovorí o ňom ako o rodinnej firme.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.