8. 9. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS




Trnava predá svoj päťpercentný obchodný podiel v spoločnosti Trnavatel za 227 tisíc eur spoločnosti UPC Broadband Slovakia. O predaji dnes rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva. UPC Broadband Slovakia, s.r.o. poskytuje služby televízie, širokopásmového vysokorýchlostného internetu a telefonovania. V Trnave svoje služby poskytuje prostredníctvom spoločnosti Trnavatel.

Trnava nemala zo spoločnosti Trnavatel žiadny príjem, aj keď tá dlhodobo vykazuje zisk. Podľa Márie Burzovej z mestského úradu bol do roku 2013 zisk používaný na vyrovnanie neuhradenej straty z minulých rokov. V rokoch 2013 a 2014 valné zhromaždenie nerozhodlo o rozdelení zisku spoločníkom, ale ponechalo ho v spoločnosti. Trnava mala hlasovacie práva len vo výške svojho obchodného podielu.
Spoločníkom Trnavatelu sa Trnava stala v čase vzniku tejto spoločnosti pred dvadsiatimi rokmi pri budovaní rozvodov pre káblovú televíziu v meste. Neskôr sa so spoločnosťou súdila pre zvyšovanie cien za káblovú televíziu. Trnava na súde neuspela a spoločnosť ceny pre obyvateľov mesta upravovala aj bez súhlasu radnice.



©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.