14. 7. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Správcovia pozostalosti zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona a televízia CBS pripravujú animovaný halloweensky film inšpirovaný jeho tvorbou. Špeciál bude mať názov Michael Jackson's Halloween a interpretove skladby poslúžia ako soundtrack. Priaznivci Kráľa popu ho okrem toho v novinke uvidia v rámci veľkého záverečného tanečného čísla, kde ho tvorcovia zobrazia v animovanej podobe.
Hodinový projekt sleduje Vincenta a Victoriu, ktorí sa počas Halloweenu náhodou stretnú a spolu so psom Ichabodom sa ocitnú na adrese 777 Jackson Street, kde stojí This Place Hotel. Tam na nich čaká magické dobrodružstvo, ktoré zakončí veľké tanečné číslo. Hlasy hlavným hrdinom prepožičajú herec Lucas Till a herečka Kiersey Clemons. Okrem toho sa na projekte budú podieľať aj Christine Baranski, Alan Cumming, Jim Parsons, Lucy Liu, George Eads či Brad Garrett.
Za vznikom novinky stojí spoločnosť Optimum Productions, ktorá zastrešuje jej produkciu. Animáciu má na starosti firma Hammerhead. John Branca a John McClain spravujúci pozostalosť Michaela Jacksona budú výkonnými producentmi, Daniel Chuba zase producentom. O réžiu sa postará Mark A.Z. Dippé. Animák sa dostane na televízne obrazovky počas tohtoročnej jesene.
Michael Joseph Jackson sa narodil 29. augusta 1958, pričom už od roku 1964 pôsobil v The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru a vydal desať štúdiových albumov ako napríklad Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) či HIStory: Past, Present And Future, Book I (1995), pričom podľa odhadov predal viac ako 400 miliónov kópií nahrávok. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má pätnásť cien Grammy, a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos. Získal aj stovky ďalších ocenení. Zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. 


Francúzsky súd rozhodol, že americká spoločnosť Google nemusí doplatiť vo Francúzsku na daniach viac než miliardu eur, čo od nej požadovali francúzske úrady. Podľa súdu totiž systém, akým firma vo Francúzsku pôsobí, jej umožňuje zaplatiť len časť daní.
Francúzi požadovali od Google doplatiť za roky 2005 až 2010 na daniach 1,1 miliardy eur. Podľa parížskeho správneho súdu ale Google nemá v krajine "trvalé zastúpenie". V takom prípade by firma musela požadovanú sumu doplatiť. Spoločnosť síce má pobočku Google France, všetky kľúčové aktivity ale zabezpečuje sídlo firmy v Írsku. Prípad ešte nie je uzatvorený, nakoľko voči rozhodnutiu súdu je možné sa odvolať. Francúzske ministerstvo financií odvolanie zvažuje, pričom má na to dva mesiace.
Google a mnohé iné firmy sú známe tým, že vo Francúzsku aj v iných európskych krajinách si prostredníctvom sídla v Írsku, kde sú výhodnejšie daňové podmienky, optimalizujú dane. Táto stratégia umožňuje zahraničným spoločnostiam zvyšovať zisky aj cenu akcií.
Čo sa týka samotnej firmy Google, Francúzsko nie je jedinou európskou krajinou, kde sa americká spoločnosť dostala s daňovými úradmi do sporov. S cieľom ich urovnať sa firma napríklad v Taliansku dohodla na zaplatení 306 miliónov eur a vo Veľkej Británii na zaplatení 130 miliónov libier (146,19 milióna eur). V Británii pritom táto suma vyvolala nespokojnosť. Ako uviedli viacerí politici a ekonómovia, vzhľadom na príjmy Google v ostrovnej krajine je takáto dohoda pre americkú firmu mimoriadne výhodná.

Copyright © TASR 2017