20. 8. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Hudobná stanica MTV sa rozhodla vrátiť k pravidelnej výrobe a vysielaniu relácie MTV Unplugged, ktorá lámala rekordy v sledovanosti najmä na začiatku 90-tych rokov. Ako píše britská BBC, prvým účinkujúcim v obnovenej relácii bude Shawn Mendes, ktorého unplugged vystúpenie televízia v premiére odvysiela 8. septembra.
Mendes považuje možnosť v tomto programe účinkovať za poctu a BBC prezradil, že formát relácie ho nadchol po tom, ako si pozrel časť vystúpenia kapely Pearl Jam z roku 1992. "Nebolo to až tak o komercii a o šoumenskej stránke toho celého - bolo to naozaj o hudbe," oceňuje Mendes.
Program MTV Unplugged trval spravidla hodinu a bol záznamom unplugged koncertu známeho interpreta. Z týchto vystúpení následne v mnohých prípadoch vznikali aj oficiálne albumy, z ktorých niektoré sa v predajnosti vyrovnali v tom čase najúspešnejším radovým štúdiovkám.
Medzi najpopulárnejšie koncerty odvysielané pod hlavičkou MTV Unplugged patrili vystúpenia Nirvany, R.E.M., Alicie Keys, The Cranberries, Erica Claptona či The Corrs.
Program sa vysielal pravidelne v rokoch 1989 až 1999. Od roku 2000 sa vysielal už menej často a po roku 2009 sa nové diely objavovali už len príležitostne, aj to často iba na internete a nie v televíznom vysielaní.


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. 

Steve Bannon, ktorý v piatok skončil vo funkcii hlavného stratéga Bieleho domu, údajne premýšľa o založení televíznej stanice. Táto televízia by sa mala stať súperom kanálu Fox News Ruperta Murdocha, ktorý podporuje prezidenta Donalda Trumpa, ale Bannon ho považuje za príliš umiernený. Napísal to britský denník The Daily Telegraph s odvolaním sa na washingtonský spravodajský server Axios.
Bannon sa ihneď po odchode z Bieleho domu vrátil do vedenia spravodajského webu Breitbart News, ktorý bol pod jeho vedením známy výrazne protiprisťahovalecké a nacionalistickou rétorikou. Sľúbil tiež, že bude bojovať proti Trumpovi proti svojim protivníkom.
Podľa denníka The Daily Telegraph by Bannonova televízia bola pravdepodobne financovaná miliardářským investorom Robertom Mercer, ktorý už v minulosti podporoval ako web Breitbart, tak i prezidenta Trumpa.
Bannonovi spojenci uviedli, že Bannon je nevýslovne nabitý energiou a že je pripravený na ťaženie proti republikánskemu establishmentu a "demokratom zo Západného krídla" Bieleho domu. Zamerať by sa podľa denníka The Daily Telegraph mohol na "globalistického" prezidentské poradcu, ako sú Trumpov zať Jared Kushner a prezidentovho dcéra Ivanka Trumpová, šéf Trumpovcov ekonomických poradcov Gary Cohn, minister financií Steve Mnuchin či bezpečnostný poradca Herbert Raymond McMaster.
Bannonovým terčom by sa mohli stať aj republikánski vodcami v Kongrese ako predseda dolnej komory Paul Ryan a šéf republikánskej senátne väčšiny Mitch McConnell, ktorého Bannon viní, že brzdí Trumpová plány vrátane výstavby múru na hranici s Mexikom či zrušenie zdravotníckej reformy bývalého prezidenta Baracka Obamu.
"Trumpovo prezidentovanie, za ktoré sme úspešne bojovali, je preč. Republikánsky establishment nemá záujem o Trumpov úspech. Nie sú populisti, nie sú nacionalisti, nezaujímajú sa o jeho program. Vôbec. Budú sa ho snažiť umierňovať," vyhlásil Bannon po odchode z Bieleho domu v Rozhovor s týždenným štandardom.
Josh Green, ktorý napísal knihu zobrazujúcu Bannona ako strojcu Trumpovho volebného víťazstva, o Bannon po odchode z Bieleho domu povedal, že je plný "mánickej energie". "Bannon vyzeral, akoby vypil 40 Red Bullov. Je ako tiger vypustený z klietky. Myslím si, že Trump mu bude ďalej načúvať ... Chce vyvíjať tlak zvonku a doviesť Trumpa späť k politike, ktorú pôvodne presadzoval," uviedol.

Copyright ČTK ©2017