24. 8. 2017

RADA RTVS

RADA RTVS

Na dnešnom zasadnutí Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa prvýkrát zúčastnil aj nový generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Do tejto funkcie ho zvolila Národná rada SR 20. júna, keď v tajnej voľbe získal 95 hlasov. Funkčné obdobie generálneho riaditeľa je päť rokov, začalo sa 2. augusta a skončí 1. augusta 2022.
"Opakovane zdôrazňujem, že sa budem zo všetkých síl usilovať o to, aby Rozhlas a televízia Slovenska pod mojím vedením, so spolupracovníkmi a zamestnancami, bol naďalej najdôležitejším článkom mediálnej sústavy v Slovenskej republike. Domnievam sa, že v uplynulom období sa udialo veľa pozitívneho, že sa nastavili isté trendy a v tejto chvíli sa chcem mojim kolegom, medzi ktorých som prišiel, za to poďakovať. Zmeny, ktoré budú postupne nastávať, budú výsledkom spolupráce väčšieho tímu ľudí a budú reflektovať už nastavené trendy tak, aby k augustu 2022 RTVS naďalej bol lídrom v slovenskom mediálnom aj kultúrnom a spoločenskom priestore," povedal v úvode zasadnutia Jaroslav Rezník.
Predseda Rady Igor Gallo zablahoželal novému generálnemu riaditeľovi k zvoleniu, poprial veľa pracovných úspechov a šťastnú ruku pri voľbe najbližších spolupracovníkov. "Verím, že naša spolupráca bude konštruktívna a v prospech celého RTVS, v prospech divákov aj poslucháčov."
Rada prerokovala a vzala na vedomie informáciu o vysielaní RTVS v súvislosti s voľbami do orgánov samosprávnych krajov a pravidlá volebného vysielania. Podrobnejšie sa bude týmto zaoberať na ďalších zasadnutiach. Venovala sa aj priebežnému vyhodnoteniu letnej vysielacej štruktúry RTVS.
"Mám za sebou prvé tri týždne a dnes aj prvú Radu RTVS, bola výsostne pracovná, riešili sa otázky smerom do budúcnosti rozhlasu aj televízie. Som rád, že sme sa stretli na viacerých strategických krokoch a odobrila ich aj Rada. Treba pripomenúť, že už je pripravená jesenná štruktúra v rozhlase aj televízii, sú pripravené aj ďalšie akvizície a začíname pracovať na vianočných a sviatočných programoch. Hoci je letná sezóna, RTVS nemá útlmový režim," uviedol pre TASR Jaroslav Rezník.
"Bola to prvá Rada RTVS s novým generálnym riaditeľom, s ktorým sme sa dohodli na termíne preloženia Koncepcie riadenia a rozvoja RTVS a jej programovej služby s dôrazom na verejný záujem, ktorá musí vychádzať z Projektu rozvoja a riadenia RTVS, na základe ktorého bol zvolený Národnou radou SR do funkcie," povedal pre TASR predseda Rady. Termín predloženia určila po dohode Rada na 15. november, aby bol prerokovaný na decembrovom zasadnutí.
"Opätovne sme riešili aj podnety a sťažnosti poslucháčov na spôsob moderovania relácie Sobotné dialógy. Tam sme sa dohodli, že to pojmeme nie ako subjektívne pocity členov Rady, ale ako odbornú tému, doplnil Gallo.

Copyright TASR ©2017