3. 9. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Kanadský spevák Justin Bieber má na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyše sto miliónov nasledovateľov. Viac ich má už len speváčka Katy Perry, ktorá túto hranicu prekročila v júni a v súčasnosti má vyše 103 miliónov nasledovateľov. Za nimi nasledujú Taylor Swift (85,5 milióna), Rihanna (76,9 milióna) alebo Lady Gaga (69,5 milióna).
Dvadsaťtriročný spevák si založil profil na Twitteri v roku 2009. Výrazy Bieber alebo @JustinBieber sa na tejto stránke objavili už viac ako dve miliardy ráz, pričom slovo Belieber, čo je označenie interpretových fanúšikov, už zdieľali 84 miliónov krát.
Justin Drew Bieber, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a Purpose (2015). Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Počas kariéry stihol získať napríklad jednu cenu Grammy, dve BRIT Awards, dvanásť American Music Awards, štrnásť Billboard Music Awards, či 23 Teen Choice Awards.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Americký zahraničnopolitický komentátor a bývalý diplomat Richard Grenell bude novým veľvyslancom Spojených štátov v Nemecku. Jeho nomináciu predloží Kongresu prezident Donald Trump, oznámil v piatok Biely dom.
Grenell (50) bol hovorcom USA v centrále Organizácie Spojených národov v New Yorku v rokoch 2001-2008, počas vlády republikánskeho prezidenta Georgea W. Busha. Neskôr založil konzultačnú firmu a často vystupuje ako politický komentátor v televízii Fox News. Jeho príspevky sa objavili aj v ďalších médiách ako Wall Street Journal, Politico, CBS News či CNN.
Grenell je považovaný za jedného z prvých a najdôraznejších podporovateľov Trumpa v otázkach zahraničnej politiky, napísala agentúra DPA. Len pred niekoľkými dňami zverejnil na internete fotografiu zo stretnutia so šéfom Bieleho domu a napísal k nej: "Ďakujem, pán prezident."
Miesto amerického veľvyslanca v Berlíne je neobsadené od januára, keď z neho v čase Trumpovho nástupu do funkcie odišiel John Emerson. Diplomati v Nemecku i USA dúfali v rýchle obsadenie tohto postu, aby sa znova zlepšila diplomatická komunikácia medzi oboma krajinami.

Copyright TASR ©2017