11. 12. 2017

JUST FOR FUN

JUST FOR FUN

Vyhodnotenie vysielania RTVS v súvislosti s voľbami do orgánov samosprávnych krajov 

(spravodajcovia: členovia pracovnej skupiny Rady RTVS) M. Kákoš za pracovnú skupinu prečítal záver zo správy tejto skupiny: „

Povolebné vysielanie RTVS bolo vcelku zvládnuté na dobrej profesionálnej a technickej úrovni. Všetky relácie a témy boli informačným prínosom pre poslucháčov, divákov, voličov. Boli zdôraznené aktuálne aspekty, vážnosť týchto volieb a možnosť slobodne vyjadriť svoj názor. Bol dostatočne vysvetlený význam VÚC a jeho kompetencií. Zazneli správne upozornenia na zmeny v počte poslancov a dĺžky volebného obdobia. Zo strany divákov, poslucháčov, voličov neboli zaznamenané žiadne problémy a nedostatky. Monitorovacia komisia konštatuje, že vysielanie RTVS v súvislosti s voľbami do VÚC spĺňalo kritéria a princípy verejnoprávneho vysielania.“ 

J. Rybanský odprezentoval správu s vyhodnotením vysielania k voľbám do orgánov samosprávnych krajov. I. Gallo zopakoval, že považoval výber politológov za nešťastný. 

J. Chudík skonštatoval, že oproti posledným voľbám má pocit, že to bolo menej konfliktné, aj keď vtedy to boli parlamentné voľby. 
I. Gallo predložil návrh na uznesenie a dal o ňom hlasovať: 

Uznesenie č. 132/2017: Rada RTVS prerokovala a berie na vedomie Vyhodnotenie vysielania RTVS v súvislosti s voľbami do orgánov samosprávnych krajov.