2. 1. 2019

Art Film Fest Košice News

Art Film Fest Košice News
Medzinárodný filmový festival Art Film Fest Košice oznámil dátum konania svojho 27. ročníka. Najväčšie slovenské filmové podujatie sa tento rok uskutoční v dňoch 14. – 22. júna a pri príležitosti aktuálneho ročníka predstavuje festival verejnosti aj nové logo. Trojuholník smerujúci na východ v ňom vystriedal výrazný červený kruh.
„Predchádzajúce logo komunikovalo okrem iného aj sťahovanie festivalu na jeho nové pôsobisko. Veríme, že po troch  ročníkoch sa Art Film Fest v Košiciach úspešne udomácnil, preto sme sa rozhodli novým logom uzatvoriť tento proces a vstúpiť do novej éry.
Nový logotyp je logickým vývojom konceptu, ktorý vychádza zo symbolov na prehrávacom zariadení – play, pause, forward, stop a record. Červený kruh symbolizuje ukladanie filmových zážitkov a celkovej atmosféry festivalu priamo do myslí a sŕdc jeho divákov
a fanúšikov. Zároveň pre nás plní viaceré funkcie, jednou z nich je aj bodka za poradovým číslom ročníka festivalu,“
 vysvetľuje Peter Nágel, umelecký riaditeľ podujatia. Návrh loga a celej vizuálnej identity Art Film Festu pripravilo bratislavské kreatívne štúdio CODES Creative.
Art Film Fest patrí medzi najdlhšie fungujúce domáce filmové podujatia, na Slovensko každoročne prináša stovky kvalitných filmov a množstvo sprievodných akcií. Počas ostatného ročníka premietol viac ako 200 filmov – celovečerných i krátkometrážnych, pripravil viacero diskusií, výstav či koncertov, ale privítal tiež desiatky slovenských i zahraničných hviezd filmového sveta. Navštívilo ho viac ako 20 000 účastníkov a účastníčok. V priebehu deviatich júnových dní ponúkne aj pripravovaný ročník výber toho najvýznamnejšieho, čo súčasná kinematografia ponúka.