23. 4. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Päťdesiatsedemročnú ženu zatkli v utorok v súvislosti s minulotýždňovou vraždou severoírskej novinárky Lyry McKeeovej v Londonderry. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.
Ženu zatkli na základe protiteroristickej legislatívy, píše sa vo vyhlásení severoírskej polície.
Agentúra AFP pripomína, že dvoch mužov vo veku 18 a 19 rokov, zadržaných v tomto prípade, prepustili v nedeľu večer z policajnej väzby bez vznesenia obvinení. Polícia po ich prepustení vyzvala občanov, aby sa každý, kto má informácie o vrahovi McKeeovej, prihlásil.
McKeeová (29) zomrela na následky zranení hlavy, ktoré utrpela vo štvrtok večer pri streľbe v severoírskom meste Londonderry. Neznámy strelec tam okolo 23.00 h miestneho času vypálil niekoľko rán smerom na policajtov a novinárku, ktorú postrelil. Zranenú ženu okamžite previezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahla.
K zodpovednosti za jej vraždu sa v pondelok večer prostredníctvom listu zaslaného severoírskym médiám prihlásila militantná skupina s názvom Nová IRA.
"Pri útoku na nepriateľa bola tragicky zabitá Lyra McKeeová, keď stála pri nepriateľských silách," uviedla Nová IRA v liste, ktorý doručila denníku The Irish News. "IRA sa plne a úprimne ospravedlňuje partnerke, rodine a priateľom Lyry McKeeovej za jej smrť," dodala.

Copyright © TASR 2019