28. 4. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 28. apríla od 11.00 h. 

Témy: 
Vzťahy vo vládnej koalícii, sociálne opatrenia vládnych strán a ohrozenie vyrovnaného rozpočtu, zmluva s USA o rekonštrukcii vojenských letísk; Úroveň slobody slova a slobody médií, novela tlačového zákona, zásahy politikov do práce novinárov, alternatívne médiá a ich dôveryhodnosť.

Hostia: 
Andrej Danko (SNS), predseda NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), podpredsedníčka NR SR Karol Farkašovský (SNS), poslanec NR SR

Moderuje Norbert Dolinský.

O 5 minút 12 vysiela RTVS v nedeľu 28. apríla o 11.55 h na Jednotke.

Hostia: 

minister spravodlivosti SR Gábor Gál (Most-Híd) 
poslanec NR SR, podpredseda hnutia Milan Krajniak (Sme rodina - Boris Kollár)

Témy: 
- návrh rezortu spravodlivosti na zastavenie exekúcií starších ako  
  päť rokov; 
- pozície strán pred ďalšou voľbou kandidátov na ústavných sudcov v 
  NR SR;
- novela zákona o štátnych symboloch.

Moderuje Jozef Hajko. 

Najbližšie vydanie politickej diskusnej relácie Na telo s Michalom Kovačičom prinesie doteraz nevidený súboj medzi starou a novou opozíciou.
 V nedeľu, 28. apríla 2019, so začiatkom v tradičnom čase o 13:00, čaká divákov televízie Markíza duel medzi lídrom najsilnejšej parlamentnej opozičnej stranyRichardom Sulíkom a tvárou novej koalície, ktorá po rokoch Sulíkovu SaS predbehla v prieskumoch. Diskutovať príde Michal Truban z Progresívneho Slovenska, ktoré v eurovoľbách kandiduje v koalícii so stranou Spolu.
 Kto má väčšie šance osloviť voličov? V čom je rozdiel medzi starou a novou opozíciou a ako sa pozerajú na svojich konkurentov? Ktorá z liberálnych strán je tá pravá liberálna a čo ponúkajú voličom do eurovolieb? Môže opozícia po budúcich parlamentných voľbách zostaviť vládu? A s kým ďalším chcú vlastne spolupracovať?
Diváci sa budú môcť zapojiť nielen hlasovaním, ale aj svojimi otázkami, ktoré nedeľní hostia dostanú hneď po vysielaní a odpovede budú zverejnené na stránke Na telo na Facebooku.