11. 1. 2020

RTVS NEWS. Detektívka Emka

RTVS NEWS





Detektívka Emka a jej kamaráti pátrači budú v novom detskom seriáli RTVS riešiť zaujímavé prípady z prostredia envirokriminality a enviroprevencie. Spolupracovať pri nich budú so skutočnými policajtmi či hasičmi. Pomôžu tak nielen ochrániť životné prostredie, ale zároveň sa dozvedia viac o skutočných spôsoboch vyšetrovania. Do svojho prvého prípadu sa detektívka Emka pustí už túto nedeľu 12. januára o 9:20 na Jednotke

 V každej časti Emka a jej kamaráti Filip, Adam a robot Viktor budú riešiť prípady s poškodzovaním prírody – napr. porušovanie ochrany vôd, nelegálny obchod s ohrozenými druhmi živočíchov, nepovolený výrub stromov a ich predaj. Pri svojom pátraní sa zoznámia s prácou špecializovaných pracovísk Ministerstva vnútra SR, napríklad s policajtmi, hasičmi, záchranármi, civilnou ochranou. Títo špecialisti dovolia mladým pátračom nahliadnuť zo zákulisia ich práce a naučia ich pozerať sa ňu inak, ako to vidia v televíznych správach.
V prvej časti detektívka Emka a jej kamaráti pátrači Filip, Adam a robot Viktor budú pátrať po deťoch, ktoré v lese založili požiar. V pokračovaní sa o týždeň zasa vydajú po stopách zlodejov orchideí. Prvá časť seriálu Detektívka Emka a kamaráti pátrači bude mať premiéru v nedeľu 12. januára, RTVS počas nasledujúcich týždňov odvysiela 10 častí tohto seriálu.