22. 2. 2020

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Vydavateľstvo News and Media Holding zasahuje do volieb, keď cenzuruje inzeráty hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Na dnešnom tlačovom brífingu to uviedol líder hnutia Igor Matovič. Podľa jeho slov malo záujem OĽaNO inzerovať v médiách, ktoré z časti vlastní aj finančná skupina Penta, no vydavateľstvo chcelo inzerciu upravovať. Matovič sa domnieva, že ide o ovplyvňovanie parlamentných volieb, ktoré budú na Slovensku ďalšiu sobotu, 29. februára.
„Prišla nám odpoveď, v ktorej sa uvádza, že inzerát môže byť uverejnený, iba ak nebude obsahovať prieskum verejnej mienky a bude vymazaný tretí odsek. V ňom sa spomína, že nám vládnu ľudia, ktorí vydali kľúčové inštitúcie štátu do rúk mafie a dovolili vytunelovať zo zdravotníctva 400 miliónov eur, ktoré boli určené na liečenie ľudí. To je jasný zásah do priebehu volieb,“ uviedol Matovič.
Hnutie v reakcii stiahne inzerciu zo všetkých titulov, ktoré vydáva vydavateľstvo News and Media Holding.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.