14. 3. 2020

RTVS bude vysielať nedeľné bohoslužby

RTVS bude vysielať 
nedeľné bohoslužby


Jednotka v nedeľu 15. marca odvysiela dlhodobo plánovanú gréckokatolícku svätú liturgiu na Krížupoklonnú nedeľu. Svätú liturgiu bude sláviť prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak bez prítomnosti veriacich. Priamy televízny prenos z gréckokatolíckej Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Prešove prinesie Jednotka o 10:00.
Premiérový duchovný obsah vysiela RTVS pravidelne v nedeľné popoludnia aj prostredníctvom magazínov Orientácie a Televízny posol.
Rádio Slovensko a Rádio Regina odvysielajú v nedeľu 15. marca v pravidelnom čase po 9:00 rímskokatolícku sv. omšu. Slúžiť ju bude Mons. Ján Formánek, emeritný generálny vikár Bratislavskej arcidiecézy bez prítomnosti veriacich.
Rádio Patria bude v nedeľu o 8:00 mimoriadne vysielať sv. omšu v maďarskom jazyku s bratislavským kaplánom pre maďarských veriacich ICLic. Tomášom Molnárom.
„Sme radi, že môžeme veriacim sprostredkovať účasť na bohoslužbách prostredníctvom nášho rozhlasového vysielania, čo v súčasnosti považujeme za jednu z našich verejnoprávnych priorít“, zdôraznil programový riaditeľ Slovenského rozhlasu Michal Dzurjanin.
RTVS plánuje aj počas nasledujúcich týždňov, kým to bude potrebné, vysielať nedeľné bohoslužby v rádiách Slovensko, Regina a Patria.