4. 6. 2020

Aktuálne organizačné informácie pre vstup a prácu médií v NR SR platné od 5. júna 2020

Aktuálne organizačné informácie pre vstup 
a prácu médií v NR SR platné od 5. júna 2020


V súvislosti s plánovaným vystúpením pani prezidentky SR Zuzany Čaputovej so Správou o stave SR v piatok 5. júna 2020 uvádzame, že z dôvodu hygienických a protiepidemiologických opatrení a priestorovej kapacity, štandardný fototermín pre zástupcov médií v rokovacej sále konaný v úvode vystúpenia nebude realizovaný.
Fotomateriál z vystúpenia prezidentky SR zabezpečí Kancelária NR SR a následne bude distribuovaný redakciám pre ich použitie. Taktiež bude zajtrajšie vystúpenie pani prezidentky SR Zuzany Čaputovej v NR SR pokrývať aj fotograf TASR.
Zástupcovia médií budú mať možnosť vystúpenie snímať z priestoru balkóna rokovacej sály, kde bude pre nich vyhradených 9 miest. Distribúcia obrazového a zvukového signálu z vystúpenia pani prezidentky SR Zuzany Čaputovej bude zabezpečená pre ostatné televízie s celoštátnou pôsobnosťou prostredníctvom štábu RTVS prítomného priamo v rokovacej sále. Všeobecné organizačné pokyny pre akreditovaných zástupcov médií v Národnej rade SR platné od 5. júna 2020
Podľa naďalej platných protiepidemiologických a hygienických opatrení a priestorovej kapacity hlavnej budovy Národnej rady SR bude umožnený vstup do budovy NR SR pre zástupcov médií nasledovne: Počas rokovacích dní Národnej rady SR a jej výborov v čase od 8.00 hod do 19.00 hod bude akreditovaným zástupcom médií umožnený vstup v celkovom počte maximálne 60 osôb. Akreditovaným pracovníkom médií budú pri vstupe po overení totožnosti, na základe uvedeného čísla osobného dokladu, vydané čipové preukazy / karty PRESS umožňujúce plynulý prechod cez režimové nastavenia hlavného vchodu do budovy NR SR po predchádzajúcej štandardnej bezpečnostnej kontrole. Zapožičané čipové preukazy dôrazne prosíme pred odchodom z budovy Národnej rady SR vždy odovzdať.
Aj naďalej je podmienkou pri účasti nosenie ochranných rúšok, pričom vstup môže byť odmietnutý v prípade zachyteného podozrenia respiračného ochorenia a súvisiacich symptómov ( napr. zvýšená teplota).
Redakcie televízií prosíme v tomto období a vzhľadom na uvedené nastavenia o ohľaduplnosť, a o vysielanie maximálne dvoch zo svojich štábov v zložení redaktor/kameraman do budovy Národnej rady SR. Akreditovaní zástupcovia médií v NR SR budú môcť vstupovať a pohybovať sa v priestoroch štandardne vyhradených pre médiá, t.j. vstupné foyer na prízemí, priestor pred vstupmi do rokovacej sály, tlačové stredisko na 2. poschodí, balkón rokovacej sály za nasledovných podmienok: - Na balkóne rokovacej sály je pre pracovníkov médií vyhradených 9 miest v pravej časti (5 kamery + 4 redaktori) - Tlačové stredisko na 2. poschodí (pri účasti potrebné dodržať hygienické a protiepidemiologické opatrenia) - Účasť na fototermínoch konaných v rokovacej sále v štandardných časoch o 11-tej a 17-tej hodine bude možná len pre akreditovaných kameramanov a fotoreportérov v maximálnom počte do 10 osôb a v sprievode povereného zamestnanca Kancelárie NR SR. - Akreditovaní zástupcovia médií budú mať počas účasti v NR SR umožnené využiť stravovacie zariadenie K NR SR za podmienky dodržania nastavených hygienických a protiepidemiologických opatrení. - V prípade záujmu o účasť na zvolaných a verejných schôdzach výborov NR SR prosíme nahlasovať sa vopred e-mailom na adresu príslušného výboru (zverejnená v kategórii predmetného výboru na webstránke NR SR) a zároveň na adresu tlacove@nrsr.sk , tak aby bolo možné zabezpečiť plnohodnotné rokovania výborov v súlade so stále platnými hygienickými opatreniami.
Press centrum na prízemí vzhľadom na priestorové a kapacitné možnosti a naďalej platné hygienické opatrenia zatiaľ nebude možné využiť na konanie tlačových konferencií. Pre účely uskutočnenia tlačovej konferencie bude slúžiť vyhradený priestor na prízemí vo foyer, kde bude zvolávateľom poskytnutá aj technická podpora zo strany Kancelárie NR SR (ozvučenie, press box pre pracovníkov médií). Ak bude vzhľadom na počet účastníkov tento priestor nevyhovujúci, tlačové konferencie bude možné aj naďalej uskutočňovať pred budovou Národnej rady SR.
Vopred ďakujeme za spoluprácu a ďalšiu súčinnosť pri dodržiavaní nastavených opatrení. Touto cestou chceme prispieť aj k Vašej ochrane.