24. 8. 2022

TV Markíza prinesie už túto jeseň ďalšiu úplnú novinku

  TV Markíza prinesie už túto jeseň


 ďalšiu úplnú novinku


Chatári sú oddychový seriál pre celú rodinu, ktorý nepodceňuje divácky intelekt. Je plný vtipných dialógov a komických, ľahko absurdných situácií.


Slováci zvyknú cestovať na chaty, aby unikli každodennej rutine a boli v pohode. A budú v pohode, aj keby sa mali pozabíjať! Televízia Markíza už túto jeseň uvedie na obrazovky úplne nový 13-dielny rodinný seriál s názvom Chatári o výstrednej komunite úplne odlišných ľudí, ktorí majú spoločné len jedno - chalupa je ich koníčkom a dovolenkovým životným štýlom.

Diváci si budú môcť vychutnať komediálny pohľad na partiu svojských ľudí, ktorí majú svoje nádeje a sny, rôzne tajomstvá a snažia sa spoločne zvládnuť jeden cieľ, ktorý ich spája: zúfalo sa snažia cítiť dobre a relaxovať v prírode po náročnom pracovnom týždni. Sú rozhodnutí byť v pohode, aj keď sú vystresovaní ako čert, nahnevaní, deprimovaní alebo zranení.

Chatári sú oddychový seriál pre celú rodinu, ktorý nepodceňuje divácky intelekt. Je plný vtipných dialógov a komických, ľahko absurdných situácií. Natáčaný je podľa úspešnej českej predlohy s názvom Osada z pera jedného z najúspešnejších tamojších scenáristov Petra Kolečka. Jeho slnkom zaliatou, až prázdninovou atmosférou pravidelne otriasajú konflikty, ktoré sú zdrojom situačného slovného humoru.

Keďže ide o adaptáciu českého seriálu, bolo najskôr nutné prispôsobiť ho slovenskej mentalite a lokálnym reáliám. „Tým, že som nikdy adaptáciu nerobil, bolo to pre mňa veľmi ťažké. Celé to bolo o malých, ale čo najpresnejších zmenách. Slovenský humor a celkovo nátura sú trochu iné ako tie české, napriek tomu, že veľmi úzko koexistujeme. Najdôležitejšie pre mňa bolo, aby všetky okolnosti nášho príbehu boli slovenské,“ vysvetľuje Tomáš Jančo, kreatívny producent a scenárista nového seriálu Chatári.

V malej chatovej osade sa diváci zoznámia s rôznymi postavami, ktoré spolu cez víkendy fungujú ako komunita s vlastnými pravidlami a zákonmi, s jedinečnou hierarchiou a mocenským reťazcom a s vlastnými skrytými tajomstvami. Kvôli predsudkom, láske či prijatiu ostatných musia zdolať množstvo prekážok.

Nepraktický ítečkár, ktorý sa nevie zaobísť bez internetu, nezávislá spisovateľka ľúbostných príbehov pre ženy; milionári, ktorí predstierajú, že sú chudobní; milovník života v divočine, ktorý je v skutočnosti pod papučou, či otec rodiny, ktorý sa rozhodol, že zmyslom jeho života je byť ortodoxným židom. Aj toto sú postavy, ktoré budú divákom robiť spoločnosť už túto jeseň.

Diváci sa môžu tešiť na špičkové herecké obsadenie, plné takých silných mien ako Diana Mórová, Maroš Kramár, Vlado Kobielsky, Ivan Romančík, Zuzana Kubovčíková Šebová, Helena Krajčiová, či Marián Miezga. Produkciu seriálu má pod palcom tvorca televíznych aj filmových diváckych hitov Peter Núñez.


ŽÁNER: rodinný seriál
POČET EPIZÓD: 13 x 50´
KREATÍVNY PRODUCENT: Tomáš Jančo
PRODUCENT: Peter Núñez
PRODUCENTKA TV MARKÍZA: Alexandra Dubovská
VÝKONNÁ PRODUCENTKA: Marianna Heinz
SCENÁR: Tomáš Jančo
RÉŽIA: Zuzana Marianková, Ondrej Hraška
HRAJÚ: Diana Mórová, Mária Schumerová, Marko Igonda, Jana Kovalčíková, Braňo Mosný, Barbora Švidraňová, Zuzana Kubovčíková Šebová, Vlado Kobielsky, Helena Krajčiová, Maroš Kramár, Marta Sládečková, Sväťo Malachovský, Ivan Romančík, Marián Miezga a ďalší