23. 7. 2023

Zápasy najvyššej slovenskej súťaže bude v novej sezóne vysielať JOJ Šport

 Zápasy najvyššej slovenskej súťaže bude 

 JOJ Šport - program TV stanice na dnes, zajtra, 14 dní dopredu | Telkáč.sk

v novej sezóne vysielať JOJ Šport

 

Priame prenosy zo zápasov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže bude v sezóne 2023/2024 prinášať súkromná televízna stanica JOJ Šport a nie verejnoprávna RTVS ako doposiaľ. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojom webe informoval, že vďaka partnerstvu so spoločnosťou Slovenská produkčná poskytne JOJ Šport okrem extraligy aj prenosy z nižšej SHL, Slovenského pohára v hokeji, majstrovstiev sveta hokejistov do 18 i do 20 rokov, turnaja Hlinka Gretzky Cup i ďalších reprezentačných podujatí.

"Spoluprácu s JOJ Šport sme si vyskúšali už v predchádzajúcich sezónach. Vďaka nej sa na televízne obrazovky dostali zápasy SHL, mládežníckych reprezentácií, projektu SR "18" v druhej najvyššej súťaži či súboje Slovenského pohára, ktoré dovtedy chýbali v televíznej ponuke na našom trhu. Máme radosť, že spolupráca sa rozširuje aj o vysielanie extraligy seniorov,“ oznámil generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo na zväzovom webe.

JOJ Šport doteraz vysielala iba stretnutia druhej najvyššej súťaže SHL, po novom vlastní aj práva na extraligu. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa v polovici júna ohradil voči tomu, akým spôsobom SZĽH rozhodol o pridelení vysielacích práv na hokejovú extraligu. Podľa RTVS vysielacie práva v zmysle existujúcej zmluvy medzi RTVS a Asociáciou profesionálnych hokejových klubov (APHK) mal dostať telerozhlas.

SZĽH však argumentoval, že vlastníkom práv nie je APHK, ale práve zväz a asociácia preto nemohla aplikovať predĺženie spolupráce. SZĽH sa na spolupráci dohodol s televíziou JOJ, do ktorej portfólia spadá aj JOJ Šport. Podľa RTVS sa zväz údajne ešte v roku 2021 dohodol s TV JOJ, že na tri sezóny od leta 2023 s opciou na ďalších päť ročníkov bude vlastníkom spomenutých práv TV JOJ. Kluby vraj preferovali telerozhlas, no zväz ponechal priestor na dohodu medzi televíziami.

 

Zdroj: SITA