RTVS vyzýva tvorcov a kreatívcov na predloženie svojich návrhov na originálnu detskú reláciu pre deti predškolského veku, ktorá bude súčasťou jesennej vysielacej štruktúry v roku 2024. Verejnoprávna televízia tak ponúka vysielací priestor, financie a interné kapacity RTVS autorovi/ke víťazného námetu, ktorý bude vysielaný každý víkend o 8.00 h na Jednotke.

V rámci výzvy hľadá RTVS inovatívne, kreatívne nápady, ktoré nebudú vychádzať z licenčných formátov ani z nich inšpirovaných relácií. Cieľom je vytvorenie dlhodobej a reprezentatívnej relácie pre deti vo veku 4 – 6 rokov, ktorá ponúkne v priebehu 13 až 15 minút širokú škálu tém, od vedy a objavovania sveta až po zábavu a hry.

„Zámerom relácie je podporovať u detí aktivity ako skúmanie, hranie sa, učenie sa, objavovanie sveta s úsmevom na tvári. RTVS tak ponúka jedinečnú príležitosť pre tvorcov, aby prispeli k rozvoju detskej televíznej tvorby na Slovensku a vytvorili tak obsah, ktorý bude vzdelávať, inšpirovať a baviť,“ vyjadril sa riaditeľ Sekcie programových služieb RTVS Vincent Štofaník .

Cielená výzva je zverejnená v Centrálnom registri námetov a záujemcovia môžu svoje námety prihlásiť do polnoci 31. januára 2024. V prípade ďalších otázok kontaktujte crn@rtvs.sk, prípadne využite možnosť úvodných konzultácií s dramaturgami Odboru detskej tvorby.