25. 11. 2005

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS
Podľa našich plne dezinformovaných zdrojov sme sa dopočuli, že z postu generálneho riaditeľa televízie TA 3 by mal odísť Ľubomír Čechovič a hahradiť by ho mal bývalý generálny riaditeľ vydavateľstva TV Tip a šéfredaktor týždenníka Markíza Ľubomír Belfi .
Verejnosť si možno pamätá na štvrtok 14. októbra 1999, večer o 21.30 , kedy sa v bratislavskom lesíku obklopujúcom televíznu vežu a reštauráciu West, odohrala jedna bojová scéna.
Generálny riaditeľ spoločnosti TV Tip Ľ. Belfi sa vtedy stal terčom pokusu o vraždu zaváňajúcim mafiánskymi praktikami.
Keď prechádzal vo svojom automobile Opel Vectra po príjazdovej ceste k reštaurácii Koliba Expo a hotelu West na bratislavskej Kolibe, neznámy páchateľ začal po ňom strieľať zo samopalu. Streľbu spustil potom, ako Belfi zastavil pred nahádzanými haluzami na ceste.V aute sedel, podľa našich informácií, so zástupkyňou šéfredaktora časopisu Markíza, 27-ročnou Elenou Mravcovou. Belfiho zasiahlo šesť projektilov zo samopalu do nôh, spolujazdkyňa vyviazla bez zranení. Polícia sa na miesto činu dostavila po desiatej hodine večer. Poškodeného previezli do Fakultnej nemocnice v Bratislave. Polícia na mieste činu zabezpečila dôkazový materiál, opustené vozidlo typu Alfa Romeo a vyšetrovanie pokračovalo.
Hovorca PZ SR J. Sahúl v tejto súvislosti vtedy uviedol:
Podľa zistených informácií sa strieľalo najmenej z dvoch zbraní. Zadržaný boli dvaja Rusi, ktorí mali byť na mieste činu. Zadržanými boli 23-ročný obyvateľ Vladikaukazu a jeho brat.
Spolujazdkyňa Mravcová vo výpovedi uviedla, že nepozná príčiny incidentu. . Šéfredaktorka časopisu Markíza Ľ. Zednikovičová vtedy povedala: Celá redakcie je šokovaná. Považujeme to za tragický omyl. Pracujeme však ďalej. Ďalej poprela možnosť, že Belfi mal kontakty s podsvetím. Na ďalšiu otázku, či s ním v aute sedela ich zástupkyňa, odpovedala stroho: To je vaša informácia Nekomentujem to. včerajší deň vzala dovolenku.
Po incidente mal na miesto činu doraziť aj riaditeľ TV Markíza P. Rusko s ochrankou.
Ten túto skutočnosť potvrdil.
K Belfiho autu, ktoré zbehlo z cesty a malo rozbité okno, sa priblížil na vzdialenosť asi štyroch metrov.
Rusko považoval útok za omyl.
Podľa neho išlo za Belfiho autom ďalšie vozidlo, na ktoré mal byť spáchaný tento atentát.
Išlo vraj o omyl.
Sám Belfi nepripúšťal útok na vlastnú osobu.
Podľa výpovede očitej svedkyne išlo za nimi ďalšie auto, ktorého posádke boli pravdepodobne tieto výstrely určené.