12. 11. 2008

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Izrael zakázal novinárom na celý týždeň vstup do pásma Gazy. Zástupcovia médií označili tento krok Tel Avivu za vážne narušenie slobody tlače. Úrady židovského štátu zdôvodnili reštriktívne opatrenie tým, že palestínski militanti obnovili protiizraelské raketové útoky z územia pásma Gazy, čím narušili prímerie uzavreté pred piatimi mesiacmi. Do pásma Gazy budú mať v nasledujúcich dňoch voľný prístup len pracovníci zahraničných humanitárnych organizácií. Opustiť môžu palestínske autonómne územie z dôvodu liečby za hranicami len pacienti. Podľa izraelských vojenských zdrojov vystrelili radikálni Palestínčania z pásma Gazy na južné územie židovského štátu približne 75 rakiet. Tel Aviv odpovedal na tieto provokácie útokmi na pozície militantov, uzavretím hraničných priechodov pre nákladnú dopravu a obmedzením lodných zásielok paliva, píše agentúra Associated Press.

Copyright © TASR 2008
Do Bratislavy príde dcéra legendárneho speváka kapely Rolling Stones Micka Jaggera. Modelka a šperková dizajnérka Jade Jagger pokrstí televíziu musiq1 v nedeľu 30. novembra v bratislavskej reštaurácii UFO. Druhým bodom podujatia bude krst kalendára Pes v núdzi, pre ktorý sa popredné slovenské modelky, ako napríklad Lucia Senášiová alebo Ivica Sláviková, vyzliekli donaha a odfotografovali so psíkmi z útulku. Výťažok z predaja limitovanej edície kalendára sa použije na dostavbu útulku v Budči pri Zvolene. Viac informácií sa nachádza na webovej stránke http://www.pesvnudzi.info/.
© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.