9. 11. 2008

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Seriál Nezvestní pokračuje piatou sériou. Dvojhodinový pilotný diel odvysielajú 21. januára 2009. Herecký tím sa možno rozšíri o Reiko Aylesworth, známu napríklad zo seriálu 24 (2001). Televízia ABC s ňou podľa informácií Hollywood Reporter rokuje o hlavnej úlohe. Fanúšikovia sa môžu tešiť na sedemnásť epizód. Internetovému portálu www.imdb.com sa podarilo zistiť názvy prvých dvoch - budú sa volať Because You Left a The Lie. Nezvestných začala televízna stanica ABC vysielať 22. septembra 2004. Za štyri roky získal seriál mnoho ocenení, vrátane ôsmych Emmy a Zlatého glóbusu. Celé herecké obsadenie navyše získalo cenu hereckej asociácie Screen Actors Guild a tím autorov v roku 2006 ocenila aj asociácia scenáristov Writers Guild of America. Asociácia televíznych kritikov, ktorá každoročne udeľuje Television Critics Association Awards (TCA) ocenila Nezvestných v roku 2005 aj 2006 v kategórii Výnimočný tvorivý výkon v oblasti drámy.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Afganskí únoscovia dnes po štyroch týždňoch prepustili zadržiavanú kanadskú novinárku. Informovali o tom afganské úrady a kanadské médiá. Reportérku kanadskej vysielacej spoločnosti Canadian Broadcasting Corporation (CBC) Mellissu Fungovú uniesli neznámi ozbrojenci 12. októbra v utečeneckom tábore na predmestí Kábulu. Únoscovia odvliekli novinárku do hôr západne od afganskej metropoly kontrolovaných povstalcami z hnutia Taliban. "Správy o únose boli udržiavané v tajnosti vzhľadom na obavy o jej bezpečnosť," oznámila spoločnosť CBC. Prepustenie Kanaďanky je výsledkom sprostredkovateľského úsilia, do ktorého sa zapojili členovia provinčnej rady a miestni kmeňoví lídri. Podľa hovorcu guvernéra afganskej provincie Wardak únoscovia nedostali žiadne výkupné. Fungová sa podľa správ CBC v súčasnosti nachádza na kanadskom veľvyslanectve v Kábule a podrobuje sa zdravotným prehliadkam. V piatok prepustili afganskí únoscovia na slobodu novinárku z Holandska.

Copyright © TASR 2008