31. 3. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Laura Ling / vpravo / a Euna Lee

Americký prezident Barack Obama využíva "diplomatické kanály", aby pomohol dvom americkým novinárkam, ktoré zadržiavajú v Severnej Kórei za nepovolené prekročenie hraníc. V pondelok to pre spravodajskú agentúru AFP povedal zdroj z prostredia Bieleho domu, ktorý si neželal byť menovaný. Novinárky Eunu Leeovú a Lauru Lingovú zadržali 17. marca na hraniciach KĽDR s Čínou. "Spojené štáty tento problém naďalej riešia prostredníctvom diplomatických kanálov," povedal predstaviteľ Bieleho domu. Táto poznámka prišla krátko po správe, podľa ktorej sa severokórejské úrady chystajú novinárky čoskoro postaviť pred súd. "Videli sme o tom krátku správu v severokórejskej tlači. Nič nie je pre nás dôležitejšie ako ochrana amerických občanov v zahraničí," povedal zdroj.
Internetový portál YouTube.com bude pravdepodobne môcť šíriť časti programov spoločnosti Walt Disney Co. Podľa internetového vydania denníka The Wall Street Journal sú pred uzavretím zmluvy. Podľa "ľudí blízkych tejto veci" by Disney mal poskytovať na stránku videá - vrátane športových z káblovej televízie ESPN. Spoločnosť by mala zdieľať aj zisky z reklamy. Neočakáva sa však, že na internetovej stránke budú celé epizódy televíznych seriálov, ktoré Disney distribuuje, napísal The Wall Street Journal. Podľa jeho informácií spoločnosť rokovala o zverejnení celých epizód s internetovým portálom Hulu.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Manžel Jacqui Smithovej
Podrobnosti o výdavkoch britských poslancov sú na predaj britským bulvárnym médiám, informoval dnes britský poslanec Stuart Bell. Ponuka prišla po nedeľnom ospravedlnení ministerky vnútra Jacqui Smithovej za to, že vo výdavkoch, ktoré predložila parlamentu na zúčtovanie, bolo aj päť filmov z kategórie "pre dospelých nad 18 rokov". Jej manžel si platené pornofilmy stiahol do televízora cez internet. Bell, člen dozorného výboru dolnej komory parlamentu, dnes vyhlásil, že tlač dostala ponuku kúpiť podrobný výpis výdavkov poslancov za 300.000 libier (vyše 322.000 eur). Britskí poslanci v súčasnosti zverejňujú iba časť informácií o svojich výdavkoch. Onedlho však budú v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám nútení zverejňovať jednotlivé položky.

Copyright © TASR 2009