4. 4. 2009

Sobotné kávy a nedeľné rezne

Sobotné kávy a nedeľné rezne
Prvé informácie o druhom kole prezidentských volieb prinesie Slovenská televízia v sobotu 4. apríla vo svojej večernej spravodajskej relácii Správy STV o 19.30 hod. Z volebného štúdia sa divákom na Jednotke prihlási o 21.50 hod. Pozvanie moderátora Radovana Slobodníka prisľúbili atraktívni hostia, exprezidenti SR Michal Kováč a Rudolf Schuster. Voľby hlavy štátu budú v štúdiu komentovať aj politológovia Marcela Gbúrová a Peter Horváth a sociologička Zuzana Kusá. Po uzavretí volebných miestností v pravidelných živých vstupoch priblížia redaktori atmosféru v štáboch oboch prezidentských kandidátov. V nedeľu 5. apríla odvysiela priamy prenos z tlačovej besedy Ústrednej volebnej komisie, ktorá vyhlási oficiálne výsledky prezidentských volieb. S moderátorom Vladom Vondrákom bude v štúdiu politológ Rastislav Tóth. Prezidentským voľbám venuje v nedeľu aj diskusnú reláciu „O 5 minút 12," do ktorej pozvali Ivetu Radičovú a Ivana Gašparoviča. Na otázky moderátora Radovana Slobodníka budú odpovedať aj podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič a podpredseda SDKÚ-DS Milan Hort. Volebný víkend ukončí reláciou Reportéri na Jednotke v nedeľu o 22:25 hod. V aktuálnej publicistike zmapuje atmosféru predvolebnej kampane pre druhým kolom volieb prezidenta v slovenských mestách, ale aj počas televízneho duelu. Reportáž zachytáva očakávania kandidátov počas moratória a konfrontuje ich názory krátko po voľbách.
Prezidentským voľbám venujeme aj diskusnú reláciu „O 5 minút 12," ktorú odvysielame na Jednotke v nedeľu 5. apríla 2009 o 11:55 hod. Do štúdia sme pozvali oboch kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola volieb prezidenta SR - Ivana Gašparoviča a Ivetu Radičovú. Téme prezidentských volieb sa budeme venovať aj v druhej časti relácie, v ktorej budú diskutovať minister kultúry Marek Maďarič (podpredseda Smeru-SD) a podpredseda NR SR Milan Hort (podpredseda SDKÚ-DS). V diskusii sa vrátia k predvolebnej kampani a reč bude aj o spolupráci s budúcou hlavou štátu. Reláciu bude moderovať Radovan Slobodník.
Hosťami relácie Na telo v nedeľu 5. apríla 2009 o 13.00 budú predseda SMK Pál Csáky a poslanec NR SR Boris Zala (Smer-SD). Témou sú prezidentské voľby
Téma prezidentských volieb bude vo vysielaní televízie TA3 rezonovať celý víkend. Okrem sobotného volebného štúdia od 21:45 hod., v súvislosti s ktorým TA3 mimoriadne predĺži vysielanie aj po polnoci, spravodajská televízia bude venovať priestor voľbám aj počas nasledujúceho víkendového dňa. Nedeľné štúdio venované výsledkom prezidentských volieb s moderátormi Norou Gubkovou a Richardom Dírerom sa začne už o 7:30 hod. a prinesie analytický pohľad na výsledky, reakcie oboch kandidátov a ďalšie aktuálne informácie. Výsledkom druhého kola prezidentských volieb sa bude venovať aj večerná diskusná relácia V politike, ktorú TA3 odvysiela dňa 5. 4. 2009 o 19:55 hod. Moderátorka Ľuba Oravová bude s pozvanými hosťami hovoriť o očakávaniach politických strán od zvoleného prezidenta, politických dôsledkoch volieb a koalično-opozičných vzťahoch. Diskutovať budú člen predsedníctva Smeru-SD Boris Zala, podpredseda SDKÚ-DS Pavol Kubovič, predseda SNS Ján Slota a predseda SMK Pál Csáky.