21. 3. 2009

Sobotnonedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Hlavnou témou diskusnej relácie STV O 5 minút 12 - špeciál, ktorú odvysiela Jednotka v nedeľu 22. 3. 2009 o 11.55 h, bude zhodnotenie výsledkov 1. kola voľby hlavy štátu. Do štúdia budú pozvaní najúspešnejší kandidáti z prezidentských volieb a ďalší hostia: sociologička Zuzana Kusá, politológ Peter Horváth, predsedníčka Štatistického úradu SR Ľudmila Benkovičová a ústavný právnik Radoslav Procházka. Reláciu bude moderovať Maroš Stano.
TV Markíza má v súvislosti s voľbami prezidenta Slovenskej republiky pripravených niekoľko volebných štúdií: Prezidentské voľby - prvé reakcie a Prezidentské voľby - prvé výsledky v sobotu. Prvé volebné štúdio sa začína krátko pred uzavretím volebných miestnosti o 21:55 hod., začiatok druhého je približne o 22:30 hod. V nedeľu od 10:00 hod. do 11:00 hod. je pripravené štúdio Prezidentské voľby - 1. kolo. Medzi hosťami budú analytici, osobnosti kultúrneho a spoločenského života, a samozrejme aj samotní kandidáti. Informácie bude TV Markíza prinášať v živých vstupoch z regiónov, ale aj z volebných štábov jednotlivých kandidátov.
V súvislosti s mimoriadnym vysielaním o prezidentských voľbách TA3 upravila víkendové vysielacie časy. V sobotu 21. marca 2009 začne spravodajská televízia vysielať už o 07.00 h ráno živým vstupom Petra Bielika z Ústrednej volebnej komisie. Naživo sa reportéri TA3 budú hlásiť počas volebného dňa z volebných miestností, volebných centrál a situáciu budú monitorovať aj regionálni reportéri. TA3 bude v spravodajstve pokrývať aj volebný deň vo väzniciach, nemocniciach, domovoch dôchodcov... Mimoriadne volebné štúdio v sobotu bude TA3 vysielať v čase od 21.45 do 01.00 h po polnoci s moderátormi Richardom Dírerom, Ľubou Oravovou a Norou Gubkovou. O 22.00 h prinesie TA3 ako prvá televízia živé vstupy prezidentských kandidátov a z volebných centrál po uzatvorení volebných miestností. V diskusiách volebného štúdia budú hosťovať politológ Erik Láštic a analytik agentúry Focus Martin Slosiarik. TA3 v súvislosti s uverejnením prvých predbežných výsledkov predĺži nočné vysielanie do 01.00 h ráno. V nedeľu začne TA3 mimoriadne vysielať už v skorých ranných hodinách o 06.00 h ráno. Nedeľné volebné štúdio s aktuálnymi výsledkami prinesie TA3 ako prvá televízia. Výsledky prezidentských volieb budú analyzovať spoločne s politológom Lášticom a analytikom Slosiarikom aj profesorka Darina Malová, vedúca katedry politológie UK, a politológ Michal Horský. Téma volieb, analýz, reakcií a komentárov bude vo vysielaní TA3 rezonovať počas celého dňa. Prezidentské voľby budú témou aj nedeľnej diskusie V politike, ktorá ponúkne analytické zhodnotenie prvého kola prezidentských volieb.