22. 10. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Televízny prenos 82. ročníka odovzdávania Oscarov budú produkovať Bill Mechanic a Adam Shankman. Informoval o tom prezident americkej Akadémie filmových umení a vied Tom Sherak na webovej stránke www.oscars.org. "Poznám Billa mnoho rokov, takže je to akoby som dával Oscara do rúk drahého priateľa," vyjadril sa Sherak s tým, že Mechanic bude čerpať zo svojich "bohatých skúseností" producenta, šéfa štúdií a filmového historika. "Adamove skúsenosti v produkcii, réžii a najmä choreografii budú veľkým prínosom," dodal Sherak. Ako sa vyjadrili Mechanic a Shankman, pre ktorých to bude prvá práca s oscarovou šou, na spoluprácu sa tešia. Bill Mechanic produkoval snímky Temná voda (2005), Nový svet (2005) alebo Koralína a svet za tajnými dverami (2009). Počas pôsobenia v spoločnosti Fox dozeral na výrobu titulov ako Titanic (1997), Statočné srdce (1995) či Chlapci neplačú (1999). Okrem toho pôsobil vo vedení štúdií Walt Disney alebo Paramount, neskôr si založil vlastnú spoločnosť Pandemonium Films. Adam Shankman má ako režisér na konte snímky ako Nezabudnuteľná cesta (2002), Príbehy na dobrú noc (2008) či Hairspray (2007). Je známy aj ako herec, objavil sa vo filmoch Vreskot 2 (1997) alebo Bratia ako sa patrí (2003). Spolu so sestrou Jennifer Gibgot sa venuje filmovej produkcii, ich firma Offspring Entertainment chystá na rok 2010 tituly The Last Song, Going The Distance a Step Up 3D. Osemdesiate druhé odovzdávanie prestížnych filmových cien sa bude konať 7. marca 2010 v hollywoodskom Kodak Theatre.
Britská televízna osobnosť Kelly Osbourne opäť odmietla ponuku magazínu Playboy pózovať v Evinom rúchu. "Už ma o to požiadali po druhý raz, ale musela som to slušne odmietnuť. Ešte to nie je pre mňa správny čas," povedala speváčka, ktorá koncom mesiaca oslávi 25. narodeniny. "Viem, že keby som sa niekedy rozhodla to urobiť, bolo by to veľmi vkusné a pekné. Ale naďalej odmietam, pretože nechcem, aby môj otec alebo brat Jack otvorili časopis a videli ma nahú," vysvetlila. Kelly v súčasnosti účinkuje v programe Dancing with the Stars, ktorý na Slovensku diváci poznajú ako Let's Dance. Jej partnerom je profesionálny tanečník a choreograf Louis van Amstel.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Americká herečka Katee Sackhoff, známa ako predstaviteľka Starbuck zo sci-fi seriálu Hviezdna loď Galactica (2004), stvárni epizódnu postavu v sitcome Teória veľkého tresku (2007). Dvadsaťdeväťročná rodáčka z Oregonu si zahrá samú seba, predstavovať si ju bude herec Simon Helberg alias Howard Wolowitz. Spomínaná časť tretej série populárneho seriálu televízie CBS bude mať premiéru 23. novembra.Sackhoff nie je prvou "prepožičanou" hviezdou iného seriálu, ktorá v sitcome Teória veľkého tresku stvárňuje samú seba. V druhej sérii sa cestou vo vlaku kochala trojica Leonard, Raj a Wolowitz herečkou Summer Glau. Tá stvárňovala Cameron Phillips v ďalšom sci-fi seriáli Terminátor: Príbeh Sarah Connor (2007). Informácie zverejnila webová stránka aceshowbiz.com.
Televízna stanica BBC obhajuje svoje rozhodnutie pozvať do diskusnej politickej relácie lídra ultrapravicovej strany Nicka Griffina. Predseda Britskej národnej strany (BNP) sa objaví dnes vo vysielaní známej relácie Question Time. Jeho odporcovia plánujú demonštrovať počas vysielania v štúdiu. Strana je proti imigrácii a neprijíma členov nebielej pleti. Griffin bol odsúdený za podnecovanie k rasovej neznášanlivosti. BBC tvrdí, že ako verejná televízia musí pokryť všetky politické strany. Generálny riaditeľ Mark Thompson uviedol, že vylúčením Griffina by išlo o cenzúru. BNP dostala od britských voličov v eurovoľbách šesť percent hlasov a získala dve miesta v Európskom parlamente.
Chorvátsky bloger Damir Fintič nemusí ísť do väzenia. Rozhodol o tom najvyšší súd balkánskej krajiny. Nebude si teda musieť odpykať 20-dňový náhradný trest, ktorý mu udelili, pretože nemohol zaplatiť pokutu 3000 kún (414 eur), informovala verejnoprávna televízia HTV. Pôvodný rozsudok dosiahol konzervatívny starosta Vukovaru Vladimir Štengl, ktorého bloger v roku 2005 pobúril okrem iného skúmaním toho, ako sa on a jeho manželka mohli dostať k svojmu majetku. Obaja následne podali na Fintiča žaloby a žiadali od neho odškodné 200.000 kún za duševnú ujmu. Za účelom pokrytia nákladov konania bolo celý minulý rok konto blogera zablokované, preto podľa vlastných slov nemohol zaplatiť pokutu 3000 kún. Budúci týždeň mal preto nastúpiť na výkon náhradného trestu odňatia slobody v dĺžke 20 dní, po ktorom na neho čakal ďalší 20-dňový trest v ďalšom procese. Najvyšší súd však rozhodol, že vukovarský súd udelil blogerovi náhradný trest v rozpore so zákonom, a nariadil obnovenie konania.

Copyright © TASR 2009