23. 10. 2009

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Ženský mesačník Rebecca sa tento mesiac dostane posledný raz na novinové pulty a do schránok odberateľov. Ako agentúru SITA informovala manažérka pre komunikáciu vydavateľstva časopisu Jana Prístavková, “multimediálny vydavateľský dom Ringier Slovakia ukončuje vydávanie ženského mesačníka Rebecca na základe rozhodnutia najvyššieho manažmentu spoločnosti.“ Časopis Rebecca bol na trhu od roku 2004 a bol určený pre ženy. Zameriaval sa na témy z oblasti rodiny, zdravia, módy, krásy, detí a partnerských vzťahov. Posledné číslo vychádza 22. októbra, uvádza sa ďalej v tlačovej správe. Ringier je nadnárodná mediálna skupina s okolo 8 000 zamestnancami v 10 krajinách v Ázii a v Strednej a Východnej Európe. Ringier vydáva viac ako 120 novín a časopisov a obchoduje s viac ako 20 televíznymi programami. Spoločnosť taktiež vlastní významné a značné obchodné a kapitálové podiely a prevádzkuje okolo 80 webových stránok a mobilných platforiem, informuje tlačová správa.
Nakrúcanie nových epizód dokumentárneho seriálu Na vlastnej koži, v ktorom účinkuje herečka Andrea Kerestešová, raper Rytmus a Katarína Džurňáková, je naplánované na november. Scenárista, kameraman a režisér Miro Drobný spolu s herečkou a zároveň autorkou námetu Andreou Kerestešovou vycestuje do Kamerunu medzi kmene Pygmejov a Koma. Nové časti sa do série televízie Huste.tv priradia na Vianoce tohto roku, informoval agentúru SITA Miro Drobný. Formát dokumentov, s minutážou tri až deväť minút a strihom pripomínajúcim skôr videoklipy, je určený pre mladé internetové publikum. Práce na seriáli trvajú zhruba dva roky, počas ktorých vzniklo vyše 40 častí. "Chceli sme vytvoriť niečo nové, čo ešte slovenský divák nevidel. Nebojíme sa riskovať. Vybrali sme nové tváre moderátorov, všetko nehercov. Predstavujeme exotické krajiny z iného uhla, ale stále tak, aby si naše dobrodružstvá mohol vyskúšať aj bežný turista. Inšpirácie pre tvorbu máme najmä v zahraničí, napríklad Bear Grylls na Discovery a podobne. Cestovanie a natáčanie neberieme však ako prácu, je to naše hobby, baví nás to. Dúfam, že to divák pocíti aj z monitora svojho počítača," povedal Miro Drobný.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.