27. 9. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Hollywoodska herečka Demi Moore dosiahla mimosúdne vyrovnanie s austrálskym bulvárnym magazínom New Idea. Ako uviedol v pondelok jej právnik, išlo o zverejnenie fotografií celebrít z večierka, ktorý usporiadala v roku 2008. Štyridsaťsedemročná herečka žalovala magazín pre zverejnenie čiernobielych fotografií seba, dcéry Rumer Willis, rapera P. Diddyho, herečky Cameron Diaz a herca Orlanda Blooma. Moore mala na Austrálskom federálnom súde osobne vypovedať, že bola vlastníčkou fotografií a magazín New Idea porušil jej autorské práva a súkromie, keď ich v marci 2008 uverejnil. Sudca John Middleton však vyhlásil, že sa od hviezdy filmov Duch (1990) a Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003) už nevyžaduje predloženie dôkazov na pojednávaní, ktoré sa malo začať v pondelok. "Z pohľadu médií sa zdá, že správa o neúčasti pani Moore zarmúti veľa fanúšikov," povedal Middleton. Podľa agentúry AAP herečkin právnik uviedol, že v utorok predložia súdu dohodu, ktorú obe strany spoločne vypracujú. Fotky z oscarovej párty, ktorú herečka usporiadala, mali údajne hodnotu viac ako 200 000 dolárov (zhruba 140-tisíc eur). Novinár sa mal vraj vyhnúť ochranke a tak ukradnúť kópie fotografií, ktoré herečka pripravovala pre hollywoodskych hostí ako darčeky.
V barrandovských ateliéroch sa včear začal nakrúcať česká verzia úspešného seriálu Terapie s Karlom Rodenom v hlavnej úlohe. Portálu iDNES.cz to potvrdila Pavla Brožková, hovorkyňa HBO, ktorá má tento projekt na starosti. Pre českú pobočku medzinárodnej televízie to bude prvý seriál, ktorý realizuje na českom území v českej produkcii a s českými hercami. Ide o verziu známeho projektu, ktorý má základ v izraelskej sérii Be Tipul (2005). Americkú podobu s názvom V odbornej starostlivosti (2008) už vysielala Česká televízia. Hlavnú postavu si v nej zahral Gabriel Byrne, ktorý za rolu získal Zlatý glóbus. Seriál má na svojom konte aj dve ceny Emmy a cenu WGA za scenár. Českú podobu režírujú držitelia ocenenia Český lev Petr Zelenka a Marek Najbrt, scenáre jednotlivých dielov okrem nich napísali Iva Klestilová, či Ben Tuček a Robert Geisler, spoluautori Najbrtovho filmu Protektor (2009). Výrobu seriálu pre HBO zabezpečuje spoločnosť Stillking Films, ktorá momentálne pripravuje aj štvrtú Mission: Impossible. Hlavnú úlohu rozporuplného psychoterapeuta si zahrá známy herec Karel Roden, ktorý nedávno dokončil prácu na historickom filme Lidice. "Som na to veľmi zvedavý, bude to úplne iný druh práce ako film," povedal držiteľ Českého lva, ktorý je známy svojím profesionálnym prístupom. Seriálom si česká HBO rozširuje domácu produkciu, do ktorej patrí napríklad cyklus stand-up comedy šou Na stojáka, dokumenty z cyklu Bez cenzúry, alebo film režiséra Jaroslava Fuita Dvojka (2009). "Dúfame, že Terapie, na ktorej pracujeme s umelcami, ktorí nepatria do bežnej seriálovej stajne českých televízií, dá pojmu český televízny seriál úplne nový rozmer," poznamenal o projekte generálny riaditeľ HBO Česká republika Ondřej Zach. Karel Roden najml. vo svojej kariére už hral viac ako 80 postáv v českých aj zahraničných filmoch. V zahraničí zaujal menšími či väčšími rolami vo filmoch ako Blade 2 (2002), Nepriestreľný mních (2003), Hellboy (2004), či Prázdniny pána Beana (2007). Hral napríklad aj vo filmovom spracovaní balád Karla Jaromíra Erbena Kytice (2000), či v ostatnom filme Juraja Jakubiska Bathory (2008). Informáciu zverejnila webová stránka idnes.cz.
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.