29. 5. 2011

Art Film Fest News

Art Film Fest News

Aj napriek tomu, že Art Film Fest je v prvom rade filmovým festivalom, jeho návštevníci sa môžu opäť tešiť aj na množstvo bezplatných koncertov. Na jeho 19. ročníku, ktorý sa uskutoční od 17. do 25. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne, nebudú chýbať koncerty pod holým nebom či vo Festivalovej kaviarni. V nedeľu 19. júna privíta trenčianske námestie legendárneho českého hudobníka Michala Davida. Na Art Film Fest zavíta s veľkou kapelou a fanúšikom ponúkne program, aký znel vypredanou pražskou O2 arénou pri príležitosti jeho vlaňajších 50. narodenín. Tento koncert prevedie trenčianske publikum hudobnou kariérou Michala Davida, jeho sólovou i muzikálovou tvorbou. Hudba bude znieť Art Film Festom každý večer v trenčianskoteplickej Festivalovej kaviarni. Úvodný sobotný večer bude patriť slovenskej skupine The Cellmates, ktorá nadviazala na tradíciu kvalitného rokenrolu 50. rokov minulého storočia, keď bolo z neho cítiť aj blues, gospel či country. Od nedele bude mať muziku na Art Film Feste v réžii hudobník Oskar Rózsa. Osobne bude uvádzať každý koncert. Nedeľný záver festivalového dňa spríjemnia držitelia viacerých hudobných ocenení Radio_Head Awards, hudobníci z kapely Billy Barman, ktorí návštevníkom ponúknu zmes indie a rokenrolu. V pondelok Oskar Rózsa vystúpi na Art Film Feste so svojím kvartetom. Sprevádzať ho budú známy bubeník Martin Valihora, ako aj Andrej Karlík na gitare a Arpád Farkaš na klavíri. V nasledujúce tri dni postupne vystúpia skupiny Ivan Hlas Trio, Hex a Longital. Vo štvrtok večer sa po vystúpení poslednej menovanej kapely po prvý raz na Art Film Feste predstavia Silné reči - stand-up comedy šou pod vedením Jána Gorduliča a jeho hostí. V piatok, v rámci večera Rádia FM, zakončí sériu festivalových koncertov vystúpenie skupiny Home Made Mutant, ktorú založil Maroš Hečko po rozpade známej kapely Free Faces. Koncerty vo Festivalovej kaviarni sa začnú každý deň o 21:00. Po hudobníkoch prevezmú pódium dídžeji.

Sprievodný program 19. ročníku Art Film Festu:
Sobota, 18.6. - The Cellmates a DJ Steve - otvorenie Festivalovej kaviarne v Trenčianskych Tepliciach Nedeľa, 19.6. - Michal David so skupinou - veľký koncert na námestí v Trenčíne Nedeľa, 19.6. - Billy Barman (Festivalová kaviareň) Pondelok, 20.6. - Oskar Rózsa Kvartet (Festivalová kaviareň) Utorok, 21.6. - Ivan Hlas Trio (Festivalová kaviareň) Streda, 22.6. - Hex (Festivalová kaviareň) Štvrtok, 23.6. - Longital a Silné reči (Festivalová kaviareň) Piatok, 24.6. - Home Made Mutant a DJ Lixx - večer Rádia FM (Festivalová kaviareň)

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.