15. 8. 2012

HOVORCA ROKA 2012

HOVORCA ROKA 2012


Nielen novinári, ale aj široká verejnosť môžu od dnešného dňa hlasovať za najlepšieho hovorcu roka. Ľudia si môžu na webe mojhovorca.sk vyberať z viac ako 130 kandidátov až do 15. septembra, pričom posielať hlasy svojim favoritom môžu raz za 24 hodín. Meno víťaza bude známe 21. septembra.
Tento rok súťaž poznačili aj predčasné parlamentné voľby, ktoré sa konali 10. marca. V dôsledku výmeny vládneho kabinetu došlo aj k personálnym zmenám na tlačových a informačných oddeleniach štátnych inštitúcií. Nominovaní v štátnom sektore sú preto pôvodní aj noví hovorcovia. "Hlasovanie verejnosti je síce druhý rok, ale tento rok očakávame väčšiu účasť ľudí, keďže bude aj väčšia kampaň," priblížila pre TASR Lenka Bosá z Asociácie hovorcov Slovenska.
Popri verejnosti bude najlepšieho hovorcu v troch kategóriách vyberať aj odborná porota zložená z desiatich expertov. Zastúpený medzi nimi je napríklad šéfredaktor spravodajstva TV Markíza Lukáš Diko, redaktor denníka SME Miroslav Kern, či moderátorka diskusnej relácie STV O 5 minút 12 Marta Jančkárová. "Bude tam zastúpenie zo všetkých médií, čiže tento rok to bude o niečo objektívnejšie a rovnoprávnejšie," myslí si Bosá.
Vlani titul hovorcu roka verejnosť udelila hovorkyni Bratislavského samosprávneho kraja Ivete Tyšlerovej. Naopak, antihovorcom sa stal Marek Trubač, ktorý zastupuje prezidenta SR.



Copyright © TASR 2012