16. 8. 2012

PRIESKUM MEDIAN SK

PRIESKUM MEDIAN SK






Najčítanejším denníkom v prvom polroku 2012 bol Nový čas. Každý deň si ho vyhľadal takmer každý piaty Slovák (19 percent). Oproti predchádzajúcemu polroku (4. kvartál roku 2011 a 1. kvartál roku 2012) to znamená pre Nový čas pokles zhruba o jedno percento. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti MEDIAN SK, ktorá v dňoch 9.9. až 24.6. položila 4245 respondentom otázku, či čítali posledné číslo niektorého periodika.
Sedem percent respondentov si každý deň vyhľadá denníky SME a Plus jeden deň. Nasledovala Pravda so šiestimi percentami pravidelných čitateľov a denníky Šport a Korzár, ktoré si prečítajú každý deň zhruba štyri percentá Slovákov. Rebríček denníkov uzatvárajú denníky Hospodárske noviny a Uj Szó, ktorých posledné číslo videli približne tri percentá oslovených respondentov.
Celková čítanosť celoštátnych denníkov v porovnaní s predchádzajúcim obdobím klesla o jeden percentuálny bod na úroveň 36 percent populácie. Aspoň raz za dva týždne si pritom niektorý denník prečíta 77 percent populácie.

Copyright © TASR 2012