13. 8. 2012

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Odborná porota dnes ukončila vyhodnocovanie troch ponúk, ktoré dostal Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) po vyhlásení výzvy na prenájom priestorov mediálneho komplexu. Nový generálny riaditeľ RTVS Václav Mika bude o výsledku verejnej súťaže informovať až po tom, ako sa oboznámi s hodnotením poroty. Predpokladá sa, že sa tak stane už v priebehu tohto týždňa.
Verejnú súťaž na prenájom priestorov vyhlásila bývalá šéfka RTVS Miloslava Zemková začiatkom apríla, ešte predtým, ako o tom písomne informovala členov Rady RTVS. Tento postup bol dôvodom na jej odvolanie. Zemková však tvrdí, že zákon neporušila.
Vyhlásenie súťaže zdôvodňoval predchádzajúci manažment havarijným stavom priestorov, v ktorých v súčasnosti sídli RTVS. Vo výškovej budove STV v Mlynskej doline napríklad nefungovali požiarne signalizácie a v chladiacich systémoch sa používali zakázané freóny.
Medzi kritériami, na základe ktorých hodnotila projekty porota, bola aj kvalita architektonického a technologického riešenia, energetická náročnosť navrhovaného objektu či jeho vplyv na životné prostredie. Či bude Mika v súťaži pokračovať, alebo ju zruší, by malo byť známe v priebehu najbližších dní.
RTVS v súčasnosti sídli v dvoch budovách v Bratislave. Na Mýtnej ulici sa nachádza manažment a rozhlasová zložka. V Mlynskej doline má svoje sídlo televízna zložka RTVS.


Copyright © TASR 2012