31. 8. 2012

Odstupné odmeny





Odstupné odmeny
 

Je šokujúce, že si Miloslava Zemková vyplatila o Odmeny za druhý kvartál v rozpore s uznesením Rady RTVS ?  Pri jej ponímaní dobra a zla a etiky, určite nie.

Jej pracovná zmluva totiž síce hovorí, že to môže urobiť, ak to nie uspôsobené inak. A je. Zemková to totiž nemá odsúhlasené Radou RTVS. Na veľkú nevôľu Zemkovej  totiž Rada  RTVS   rozhodla  o ukončení  zálohového  vyplácania  odmeny  s účinnosťou  od  1.  3.  2012. Rada  RTVS  bude  určovať  odmenu  GR  RTVS  štvrťročne,  vždy  pri  prerokúvaní  správy
o hospodárení  a  plnení  záväzných  ukazovateľov  rozpočtu RTVS  v zmysle  §  15  ods.  3  písm.  g) zákona č. 532/2010 Z. z. o RTVS.

Neuveriteľným paradoxom pracovnej zmluvy Miloslavy Zemkovej je fakt, že ju mal podpísanú na dobu neurčitú ! Tak jej to podpísal vtedajší predseda NR SR Richard  Sulík, hoci je nad slnko jasnejšie , že jej pobyt v RTVS je limitovaný dobou, na ktorú bola zvolená. Jej to však vyhovovalo, pretože po odvolaní ešte 2 mesiace bola zamestnacom RTVS a po doručení výpovede má ešte ďalšie tri mmesiace čas. Každy zo zákona zvolený zástupca sa dňom odvolanie porúča preč. Bez odstupného, bez výpovedných lehôt.
Pani Zemková si to spolu so Sulíkom a za asistencie Krajcera zariadila inak.
Perličkou je však iný fakt. Generálna riaditeľka vždy tvrdila, že nie je možné, aby niekto zo zamestnancov mal vyššiu mzdu ako generálny riaditeľ. Vraj jej v tom čosi bráni. Akosi sme sa nevedeli dopátrať, čo by to mohlo byť, až napokon. ...
Pravdepodobnosť, že Zemková spolu so Zdenkou Baumanovou / predsedníčka OZM predsednička ZO OZM pri SRo / presadili do Mzdového poriadku kľúčs  , ktorý vlastne neumožňuje nikomu v RTVS, aby mal plat / aj s prípadnými odmenami / vyšší, ako generálna riaditeľka RTVS, je veľmi vysoká.

Ozaj, myslíte si, že Zemková vráti neoprávnene získané odmeny ?
Asi nie.
Určite ich dá na charitu, tak ako dala aj svoje odstupné zo Slovenského rozhlasu.
Len o tom nikto nesmie vedieť.