30. 8. 2012

RADA RTVS Updated

RADA RTVS Updated




Generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Václav Mika chce realizovať finálnu štúdiu možností priestorového riešenia fungovania RTVS. "Začneme čo najskôr, zadanie bude veľmi rýchlo," povedal pre TASR po dnešnom rokovaní Rady RTVS Mika.
"Televízia a rozhlas sú technologické inštitúcie. Predbiehať stavebnou štúdiou technologickú asi nie je veľmi vhodné. Takže technologická štúdia je nevyhnutná a či sa uplatnia tie stavebné, je otázkou času," dodal.
Verejnú súťaž, ktorú na prenájom priestorov vyhlásila bývalá šéfka RTVS Miloslava Zemková začiatkom apríla, podľa Miku určená komisia 13. augusta štandardne uzavrela a vytvorila finálnu tabuľku. Ponuky v nej majú viazanosť do konca roka a Mika sa môže rozhodnúť, či niektorú z nich využije, alebo nie. Povinnosť podpísať zmluvu s niektorou z firiem nemá.
Verejnú súťaž na prenájom priestorov vyhlásila exriaditeľka RTVS Miloslava Zemková začiatkom apríla, ešte predtým, ako o tom písomne informovala členov Rady RTVS. Tento postup bol dôvodom na jej odvolanie. Zemková však tvrdí, že zákon neporušila.
Vyhlásenie súťaže zdôvodňoval predchádzajúci manažment havarijným stavom priestorov, v ktorých v súčasnosti sídli RTVS. Vo výškovej budove STV v Mlynskej doline napríklad nefungovali požiarne signalizácie a v chladiacich systémoch sa používali zakázané freóny.
RTVS v súčasnosti sídli v dvoch budovách v Bratislave. Na Mýtnej ulici sa nachádza manažment a rozhlasová zložka. V Mlynskej doline má svoje sídlo televízna zložka RTVS.

Copyright © TASR 2012