22. 3. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Prívrženci sýrskeho prezidenta Bašára Asada dnes hackli niekoľko kont, vrátane predpovede počasia a arabského vysielania BBC, na sociálnej sieti Twitter a umiestnili na ne správy politického, antisemitského a zábavného charakteru.
BBC potvrdila, že viaceré jej kontá na Twitteri ovládli hackeri. Dodala, že pracuje na náprave, čo by nemalo trvať dlho.
Hackeri sami seba označili za členov Sýrskej elektronickej armády. Táto skupina už vykonala sériu útokov na viaceré webové stránky, medzi inými napríklad na stránku televízie al-Džazíra, ktorá podľa hackerov podporuje sýrskych povstalcov.
V tweetoch, ktoré zanechali na napadnutých kontách, je napríklad aj tvrdenie, že turecký premiér Recep Tayyip Erdogan prikázal povstalcom použiť chemické zbrane na oblasti obývané civilistami, napísala agentúra AP.

Copyright © TASR 2013



Televízia CBS v stredu potvrdila, že obľúbený seriál C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000) bude pokračovať štrnástou sezónou. Tvorcovia zároveň predĺžili zmluvy s Tedom Dansonom, Elisabeth Shue, Georgeom Eadsom a ďalšími členmi a členkami hereckého obsadenia. Ako uvádza webová stránka magazínu The Hollywood Reporter, Danson svoju zmluvu predĺžil na dve sezóny, čo znamená, že by zotrval aj v prípade 15. série. Na televízne obrazovky sa vrátia aj Jorja Fox, Eric Szmanda, Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Wallace Langham, Elisabeth Harnois, David Berman a Jon Wellner. Danson sa k hereckému obsadeniu Kriminálky Las Vegas pridal v roku 2011, keď na poste šéfa vyšetrovateľov vystriedal Laurenca Fishburna. Ten v seriáli strávil dva a pol sezóny po tom, ako nahradil pôvodnú hviezdu Williama Petersena, ktorý odišiel v decembri 2008. Elisabeth Shue v kriminálke účinkuje od novembra 2011, keď nahradila Marg Helgenberger.
C.S.I. sa tak pridala k ďalšiemu obľúbenému seriálu NCIS - Námorný vyšetrovací úrad (2003), ktorého jedenástu sériu CBS potvrdila vo februári. V televíznej sezóne 2013/2014 sa na obrazovky vrátia aj sitcomy Teória veľkého tresku (2007) a Ako som spoznal vašu mamu (2005), ktorý však nasledujúca deviata séria ukončí. Nejasný je zatiaľ osud newyorského spinoffu kriminálky s názvom C.S.I.: Kriminálka New York (2004), ktorého deviata sezóna sa skončila 22. februára. Seriál C.S.I.: Kriminálka Miami (2002 - 2012) minulý rok zrušili.


Bývalý generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej korporácie BBC Greg Dyke je na najlepšej ceste nahradiť 13. júla Davida Bernsteina na čele anglickej Futbalovej asociácie (FA). Bernstein vykonáva funkciu generálneho riaditeľa FA od januára 2011, ale stanovy organizácie ho nútia odstúpiť, pretože v máji bude mať 70 rokov, čo je horný vekový limit. Menovanie 65-ročného Dyka ešte podlieha schváleniu radou FA.
Nomináciu veľkého fanúšika futbalu a prezidenta treťoligového Brentfordu vo štvrtok jednomyseľne odhlasoval výbor riaditeľov. "Vyrastal som v domácnosti, kde otca viac ako moje známky v škole zaujímalo, či som vyhral vo futbale. V mojom prípade to, našťastie, išlo ruka v ruke. Štvrtkové večery vždy patrili futbalu šiestich proti šiestim, aj keď mám pocit, že v tom čase som bol viac zranený ako zdravý. Ako dieťa som fandil miestnemu Brentfordu, starší brat hral v ich juniorke. Na univerzite som sledoval York City, keď sa dalo, zašiel som sa pozrieť na Manchester United," priblížil svoje futbalové curriculum vitae Dyke. Novej funkcii bude musieť obetovať svoju pozíciu v Brentforde aj post nevýkonného riaditeľa nemeckej televíznej spoločnosti ProSieben.
Bývalý člen rady riaditeľov Manchestru United (1997 - 1999) sa už vo svojom "programovom vyhlásení" profiloval ako stúpenec princípov finančného fair-play, ako ich presadzuje Európska futbalová únia (UEFA) a jej prezident Michel Platini.


2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.