2. 5. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS





Oboznámiť deti s používaním tiesňovej linky 112 pomôže aj televízna relácia Fidlibum. V relácii, ktorá sa na televíznych obrazovkách objaví 4. mája o 08.00 h, sa deti naučia kedy volať na tiesňovú linku i to, čo robiť, ak sú svedkom dopravnej nehody či požiaru.
Reláciu pripravila RTVS v spolupráci so sekciou Krízového riadenia Ministerstva vnútra SR. "Naším cieľom je upozorniť na to, že číslo tiesňovej linky by malo poznať aj každé dieťa a malo by vedieť kedy a v akých situáciách ho použiť na privolanie pomoci," uviedla Michaela Čulenová z komunikačného odboru MV SR.
Hlavní predstavitelia relácie okrem užitočných rád zavedú detských divákov aj priamo do Koordinačného strediska integrovaného záchranného systému MV SR, kde sú 24 hodín denne k dispozícii operátori, ktorí vo dne i v noci pomáhajú občanom a vysielajú pomoc na potrebné miesta. "Operátora si v relácii zahrá reálny operátor z bratislavského dispečerského strediska PharmDr. Peter Riha," uviedla Čulenová.
Jednotné európske číslo tiesňového volania 112 bolo zavedené v júli 1991 Rozhodnutím Rady Európskych spoločenstiev, vďaka ktorému museli členské štáty EÚ zabezpečiť zavedenie čísla 112 do verejných telefónnych sietí ako jednotné európske číslo tiesňového volania súbežne s ostatnými existujúcimi národnými číslami tiesňového volania.

Copyright © TASR 2013


RTVS má nový web http://www.hokej.rtvs.sk/, ktorý poskytne všetky informácie z MS v hokeji a aj vysielanie online v HD.