7. 8. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

 


Najčastejším dôvodom, prečo si ľudia kupujú a čítajú noviny, je ten, že tak robia zo zvyku. Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS Slovakia, ktorý realizovala na vzorke 500 respondentov.
      Opýtaným položili otázky: Ako by ste charakterizovali ľudí, ktorí si dnes kupujú v stánku noviny, čítajú noviny alebo si ich predplácajú? Čo si myslíte, čo ich na tom najviac baví? Čo na tom majú radi? Takmer polovica respondentov (45 percent) sa vyjadrila, že ide o zvyk. "Podľa nich títo ľudia veľmi radi čítajú a preferujú pohodlné čítanie, môžu sa kedykoľvek k textu vrátiť, prečítať v pokoji, majú noviny poruke hocikedy a hocikde. Jednoducho stará klasika a zvyk víťazia," uvádza agentúra.
      Ako druhý najčastejšie sa vyskytujúci dôvod na kúpu novín je snaha byť lepšie informovaní (23 percent). Ľudia, ktorí čítajú tlač, chcú byť medzi prvými, čo sa niečo dozvedia, chcú mať prehľad, širší obzor, čerstvé informácie. Necelých 16 percent opýtaných si nevie vybaviť žiaden dôvod, prečo ľudia dnes kupujú noviny. Takmer 13 percent opýtaných si myslí, že dnešní kupujúci novín sú najmä ľudia, ktorí hľadajú v novinách zábavu, teda senzácie, krížovky, relax, inzeráty, pikošky zo spoločenského diania či klebety. Necelé štyri percentá respondentov napadlo, že títo ľudia asi nemajú internet.

 

Copyright © TASR 2013