20. 9. 2013

Frešo požiada Nemocničnú, a.s., aby stiahla zákaz informovať o jej financovaní

Frešo požiada Nemocničnú, a.s.,

aby stiahla zákaz informovať o jej financovaní


Poslanec Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ondrej Dostál (OKS) na dnešnom rokovaní zastupiteľstva BSK navrhol, aby kraj vyvinul snahu o zrušenie súdneho zákazu pre televíziu Markíza informovať o financovaní nemocnice v Malackách. Predseda BSK Pavol Frešo (SDKÚ-DS) sľúbil, že sa v tejto veci bude osobne angažovať.
      Ako poznamenal Dostál, zákaz informovania síce neinicioval BSK, avšak "tieň tohto rozhodnutia" dopadá aj na samosprávny kraj. Dostál okomentoval rozhodnutie Okresného súdu v Malackách ako nehoráznosť. Frešo zopakoval svoje predchádzajúce vyjadrenia, že takisto nesúhlasí s vydaním zákazu. S iniciatívou BSK požiadať prevádzkovateľa nemocnice o stiahnutie zákazu Frešo súhlasil. "Ja oficiálne oslovím orgány Nemocničnej, a.s., aby stiahli tento zákaz," uviedol Frešo.
      Ako 12. septembra informoval denník Sme, Okresný súd v Malackách sa stotožnil s návrhom firmy Nemocničná, a.s., ktorá zažalovala televíziu Markíza. Tá sa musí podľa uznesenia súdu "zdržať výroby a vysielania" akéhokoľvek príspevku, ktorý by nadväzoval na doterajšie reportáže redaktorky Barbory Demešovej "Župa dáva milióny súkromnej firme" a "Frešo utekal pred našou kamerou. Pre čudné financovanie malackej nemocnice". Zákaz platí do právoplatného skončenia celého sporu, ktorý môže podľa denníka trvať roky. Dovtedy musí televízia stiahnuť druhú reportáž zo svojho webu.


Copyright © TASR 2013