15. 9. 2013

ROFL

ROFL
 

Vážený retransmitor,

rád by som sa uistil, že SENZI bude od 1.9. dostupná vo Vašej programovej ponuke v balíku s najvyššou penetráciou. Vychádzam pritom zo zákonnej povinnosti retransmisie, ktorá vzniká na základe Zákona o vysielaní a retransmisii č.308/2000 a doplnkov,§17.odst.1a).
SENZI nebude od 1.9.2013 spoplatnená, a teda vyššie citovaný zákon ukladá všetkým retransmitorom povinnosť jej retransmisie, samozrejme za predpokladu dostupnosti signálu. Signál je dostupný v DVB-T (MUX 1 v kompresnom formáte MPEG 4) ako aj v peeringových centrách SIX/ SITEL.
Úmysel spoplatniť kanál sa týka budúcnosti, a táto skutočnosť nemá na zákonnú povinnosť „must carry“ odkladný účinok a ani ju neruší, rovnako ako voľba kompresného formátu. Zákon ukladá povinnosť retransmisie od 1.9.2013 o 6:00 hod. Táto povinnosť zanikne v momente, kedy sa vysielateľ rozhodne SENZI spoplatniť. Potom je to už len vecou obchodnej dohody, ktorá môže ale aj nemusí vzniknúť.
Prosím o potvrdenie retransmisie a špecifikáciu programového balíčka, v ktorom si ju diváci od 1.9. nájdu.
Na prípadné technické otázky dostupnosti signálu Vám radi zodpovieme obratom, rovnako aj vystavíme Súhlas s retransmisiou platný od 1.9.2013.
Keďže aj napriek opakovaným výzvam nebola z Vašej strany jednoznačne deklarovaná vôľa naplniť ustanovenia vyššie citovaného zákona, dovoľujem si kópiu tohto mailu dať na vedomie aj Rade pre vysielanie a rentransmisiu. Použijeme ju ako preventívny argument v prípadnom následnom konaní.
Vážený retransmitor, vzhľadom na skutočnosť, že sa blíži termín spustenia vysielania SENZI, opakovane Vás žiadame o potvrdenie zaradenia SENZI v zmysle platnej slovenskej legislatívy v oblasti retransmisie.