7. 4. 2014

Zomrela Peaches Geldofová

Zomrela Peaches Geldofová


Peaches Geldofová, dcéra írskeho hudobníka a politického aktivistu Boba Geldofa, z ktorej sa už v mladosti stala osobnosť v oblasti médií a módy, zomrela dnes vo veku 25 rokov. Informovali o tom britské médiá.
Geldofovú podľa správ našli mŕtvu v jej dome v grófstve Kent na juhovýchode Anglicka. Jej rodina neskôr úmrtie potvrdila.
Peaches Geldofová, ktorá bola dvakrát vydatá a mala dvoch synov vo veku necelých dvoch rokov a necelého jedného roka, pracovala ako dídžejka, modelka, novinárka a televízna moderátorka.
Jej otec - írsky hudobník, ktorý sa v 70. a 80. rokoch minulého storočia preslávil ako frontman skupiny Boomtown Rats a neskôr organizoval charitatívne koncerty Band Aid na získanie peňazí na pomoc hladujúcim v Etiópii - vo vyhlásení uviedol, že rodina cíti "viac než bolesť".
"Bola tou najdivokejšou, najzábavnejšou, najbystrejšou, najvtipnejšou a najtrafenejšou z nás. Aké nádherné dieťa," citovala Boba Geldofa agentúra Reuters.
Peaches mala len 11 rokov, keď prišla o matku. Televízna moderátorka Paula Yatesová, ktorá bola vydatá za Geldofa v rokoch 1986-96, zomrela v roku 2000 vo veku 41 rokov na predávkovanie heroínom.
K svojej poslednej správe na Twitteri z nedele Peaches pripojila fotografiu, na ktorej je so svojou matkou.
Príčina smrti Geldofovej nie je zatiaľ známa. Miestna polícia potvrdila, že 25-ročnú ženu vyhlásili za mŕtvu po tom, ako jej príslušníkov privolali do domu v Kente. Prípad vyšetrujú ako "nepodozrivé, ale neobjasnené náhle úmrtie".

Copyright © TASR 2013