17. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť Twenty-First Century Fox, ktorá patrí Rupertovi Murdochovi, má naďalej záujem o odkúpenie spoločnosti Time Warner. Firma Time Warner už odmietla ponuku na odkúpenie vo výške 80 mld. USD, je však nepravdepodobné, že Murdoch sa svojho zámeru vzdá. Investori očakávajú, že by mohol zvýšiť svoju ponuku a taktiež by mohol zvýšiť sumu, ktorú zaplatí v hotovosti.
Spoločnosť Fox spoločne s Time Warner by mala silnú vyjednávaciu pozíciu. Time Warner však hovorí, že ponuka firmy Twenty-First Century Fox podhodnocuje Time Warner. Ak by sa akvizícia uskutočnila, bola by to druhá najväčšia dohoda v mediálnej oblasti. Viacero akcionárov Time Warner uviedlo, že Twenty-First Century Fox by mohla zvýšiť ponuku na 95 USD za akciu z 85 USD na akciu.
Time Warner Inc má podiel v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.


Hviezdy komediálneho seriálu Teória veľkého tresku (2007) nemajú pred začatím nakrúcania ďalšej sezóny ešte nové pracovné zmluvy. Herci Jim Parsons, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar a herečka Kaley Cuoco sa totiž doteraz nedohodli na zvýšení honorárov. Rozhovory pritom trvajú údajne už od septembra, no zatiaľ nikam nepokročili. Situácia by však nemala ohroziť nakrúcanie, ktoré sa má začať koncom mesiaca. Tvorcovia seriálu veria, že k dohode s hercami dôjde pred začatím vysielania novej sezóny.
Tvorcami sitkomu o vedcoch, ktorým sa do života priplietla mladá žena, sú Chuck Lorre, Bill Prady a Steve Molaro. Seriálu sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Na konto si už dva razy pripísal cenu televíznej kritiky pre najlepší komediálny seriál (2009, 2013). Spomedzi hercov a herečiek najviac zažiaril Jim Parsons, ktorý získal za stvárnenie Sheldona Coopera tri ceny Emmy (2010, 2011, 2013) i Zlatý glóbus (2011). V marci televízia CBS predĺžila zmluvu o vysielaní seriálu do jari 2017. Ôsma sezóna odštartuje na jej obrazovkách 22. septembra.


Štyria policajti boli prostredníctvom kamier identifikovaní a následne suspendovaní po tom, ako počas protestov proti futbalovým majstrovstvám sveta v Brazílii zbili niekoľkých novinárov. K zásahu došlo 13. júla, v deň finálového zápasu. Informoval o tom v stredu hovorca policajného oddelenia mesta Rio de Janeiro, ktorý zároveň vyhlásil, že odmieta podobné akty násilia.

Podľa hovorcu novinárskej únie v meste Rio de Janeiro Bernarda Mouru bolo pri zásahu zranených približne pätnásť žurnalistov z rôznych krajín, ktorí pokrývali protest približne 200 ľudí vyjadrujúcich nesúhlas s míňaním peňazí na svetový šampionát. Podľa nich mali byť financie použité na zlepšenie nemocníc, škôl a infraštruktúry. "Protestujúci a žurnalisti nemohli dve hodiny opustiť námestie Saens Pena Plaza a boli vystavení fyzickému násiliu a slzotvornému plynu," uviedol Moura v stanovisku. Policajtom bude pozastavená činnosť až do konca vyšetrovania. 

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.