15. 7. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Výstavu, ktorá mapuje viac ako 90 rokov existencie najstaršieho, nepretržite vychádzajúceho časopisu na Slovensku Krásy Slovenska sprístupnili v týchto dňoch v Lesníckom a drevárskom múzeu (LDM) vo Zvolene.
Výstava oboznamuje návštevníkov s oblasťami, ktorým sa časopis na svojich stránkach venoval počas svojej dlhej existencie. Krásy Slovenska sú o prírodných krásach a kultúrnych zaujímavostiach Slovenska, turistike, horolezectve, jaskyniarstve, ochrane prírody, o tradíciách či cestovnom ruchu. Vystavené zbierkové predmety doplnili pracovníci múzea zo svojich zbierok.
Pútavý príbeh najstaršieho, nepretržite vychádzajúceho časopisu na Slovensku sa začal písať v roku 1921. Začali ho vydávať obdivovatelia slovenskej prírody z Liptovského Mikuláša s podporou viacerých darcov. Počas celej svojej existencie žije časopis z príspevkov svojich prispievateľov, podporovateľov, dobrovoľných fotografov, a samozrejme, sponzorov.
Štátny podnik LESY SR intenzívnejšie spolupracuje s Klubom slovenských turistov od roku 2011 a súčasťou tejto spolupráce je aj samotná výstava. Panely, ktoré môžu v LDM návštevníci vidieť, pripravila redakcia časopisu, Klub slovenských turistov, Vydavateľstvo Dajama a Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva.
Výstava potrvá do 30. júla 2014.

Copyright © TASR 2014