8. 7. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS



Poskytovateľ telekomunikačných služieb, internetu, ale aj televízie, spoločnosť Slovanet, mení majiteľa. Ako v utorok informoval denník Hospodárske noviny (HN), medzinárodná skupina Asseco odchádza, pričom svojich 51 % akcií predáva za 11 mil. eur spoločnosti Snet, za ktorou sú spolumajitelia a niekdajší zakladatelia firmy. Firma sa tak približne po ôsmich rokoch dostala späť do čisto slovenského vlastníctva. "Rozhodnutie odpredať svoj 51-percentný podiel v Slovanete zrelo v skupine Asseco už niekoľko rokov," uviedol pre HN výkonný riaditeľ Asseco Central Europe Jozef Klein.

Podľa HN sa pod dobré čísla Slovanetu podpisovali najmä akvizície, do ktorých dávala firma ročne stotisíce eur. Práve to by mohol byť v budúcnosti podľa denníka problém, keďže Asseco, doteraz väčšinový majiteľ, sa dlhodobo profiluje v IT sektore. "V konsolidácii stál Slovanet bokom, pretože profilovo nezapadal do skupiny," vysvetlil Klein.

Nemusí to byť posledná zmena, staronoví majitelia Slovanetu totiž potrebujú partnera práve preto, aby zabezpečil investície na rozvoj, konštatujú HN. "Záujem by mohla mať finančná skupina. V tom prípade by mali na investície dosť peňazí," podotkol šéfredaktor PC Revue Ondrej Macko.

Záujem vstúpiť do telekomunikačného biznisu podľa HN v minulosti viackrát potvrdila skupina J&T. Samotná skupina síce záujem nepoprela, no ani nepotvrdila. "Skupina J&T sleduje viaceré investičné príležitosti, pričom mnohé z nich sa nedostanú do realizačnej fázy. Vyjadrujeme sa preto len k uzavretým obchodom," povedala pre HN PR manažérka J&T Banky Lenka Gáliková.


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.