18. 11. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
 

Spor bývalého šéfa najvyššieho súdu Štefana Harabina proti RTVS a psychiatričke Renáte Papšovej bude pokračovať vo februári budúceho roku. Na dnes plánované pojednávanie na Okresnom súde Bratislava IV sa nekonalo, keďže právnikovi RTVS medzičasom vypršala zmluva na právne zastupovanie. Na výber nového právneho zástupcu spustili v RTVS proces verejného obstarávania, oznámila sudkyňa.
Renáta Papšová bola ošetrujúcou lekárkou dnes už nebohých sudcov Juraja Majchráka (spáchal samovraždu) a Marty Laukovej (mala vážne zdravotné problémy). „Ako lekár môžem povedať, že niekedy sú choroby nákazlivé a naša justícia je chorá, ochorel Juraj Majchrák, ochorela JUDr. Lauková, ktorá takisto zomrela na tvrdú perzekúciu doktora Harabina,“ povedala psychiatrička Papšová 14. apríla 2012 na verejnej diskusii Sudcovia o sudcoch. RTVS výrok potom použila v reportáži o slovenskej justícii. Proces odročili na 24. februára, vypovedať by mala dcéra zosnulej sudkyne Laukovej.
Štefan Harabin chce od psychiatričky vysúdiť 100-tisíc eur a ďalších 200-tisíc od RTVS - Slovenskej televízie, ktorá spomínaný výrok zaznamenala a odvysielala 28. mája 2012 v relácii Reportéri.


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.